Datum plaatsing: 07-02-1996 22:35:00

Pijnlijk verlies voor Den Haag

FC DEN HAAG VERLIEST TOCH WEER NET.
De inhaalwedstrijd tegen SC Heracles '74 was voor FC Den Haag een goede kans om onder een nieuw gezicht een nieuwe start te maken. Eerder die dag was Theo Verl

Het veld was vanwege de aanhoudende kou nog steeds moeilijk te bespelen. Ondanks dat was het geen slechte wedstrijd. Beide clubs hadden er zin in, en dat was goed te zien, vooral FC Den Haag wilde laten zien dat het duidelijk niet op de laatste plaats in de 1e divisie thuis hoort. Rene Stam speelde niet mee, omdat hij in de beker-wedstrijd tegen Twente een blessure had opgelopen. Max de Jong stond daarom onder de lat. Aanvallend kon FC Den Haag dan wel geen potten breken, maar desondanks ging de club er toch voor. Grote kansen deden zich voor beide clubs niet voor. Heracles was de (iets) betere ploeg, maar kon het verschil op de ranglijst niet uitdrukken in goals. De eerste helft bleef het dan ook 0-0.

In de 2e helft leek er zowaar een groots offensief van FC Den Haag zijde te komen, maar goals leverde dit niet op. Tot Hendrie Kruzen het verkeerd uitlopen door Max de Jong afstrafte met een lob. 0-1. Den Haag voelde dat het weer fout zou gaan, en ging daarom nog meer aanvallen. De beste kans was voor Gavin Price, maar die liet een pass van Reggie Martina van zijn voeten afspringen, zodat het 0-1 bleef. In de laatste minuut was Dik Heesen mee naar voren gekomen. Hij kreeg een lange pass, en kon doorlopen richting het doel van Heracles. Niki Leferink sloeg de bal echter weg, en kreeg hiervoor terecht de RODE kaart. Meer dan een vrije trap die goed werd gestopt door de keeper van Heracles leverde dit echter niet op. Den Haag verloor dus weer, zij het miniem. Rob Meppelink toonde zich later echter niet ontevreden met het spel van Den Haag.