16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 26-11-1995 22:30:00

FC Den Haag wint van Excelsior

Na 6 nederlagen, eindelijk weer een overwinning. Na de nederlaag bij MVV was iedereen het erover eens, dat FC Den Haag een zeer goede wedstrijd had gespeeld.

In de eerste helft bleek dat het ook daadwerkelijk lukte, om het goede spel voort te zetten. FC Den Haag begon fel aan de wedstrijd, en al na zeven minuten scoorde Wilbert Goossens zijn eerste competitie doelpunt voor FC Den Haag. Doelman Roox kwam uit, maar besloot plotseling terug te lopen. Een lob was toen niet meer tegen te houden, 1-0. FC Den Haag wist het goede spel de hele eerste helf vast te houden, ondanks de vele afwezigen. Michel Adam en Dick Boereboom zijn nog steeds geblesseerd, Richard Tettero en Virgilio Teixeira waren geschorst, John de Jong was in de kleedkamer uitgegleden en had daaraan een wond overgehouden en Winston Faerber had griep. Hierdoor stonden Barry de Vreede en Michel van Deenen in de basis, en zat Fernando Pina voor het eerst bij de selectie, maar ook op de bank. In de eerste helft was er eigenlijk maar een ploeg aan het voetballen, FC Den Haag. Kort voor rust schoot Edwin Grunholz van afstand goed in, en bracht daarmee de stand op 2-0. Daarvoor had hij ook al een aantal kansen gehad, maar wist die niet te benutten. Het was een tijd geleden dat FC Den Haag met een 2-0 voorsprong de rust in was gegaan. Gavin Price zag scheidsrechter Van Meerkerk een doelpunt van hem afkeuren. De scheidsrechter gaf geel aan Schuurhuizen van Excelsior.

In de tweede helft vond Gavin Price dan toch weer eens het doel, 3-0. Barry de Vreede kreeg ook nog een goede kans, maar liet toch zien dat hij geen aanvaller is. Hij kreeg de bal niet tussen de palen, waar dat voor hem zeer verdiend geweest zou zijn, aangezien hij een goede wedstrijd speelde. Na het doelpunt van Price zakte het niveau van de wedstrijd steeds verder weg, en Dijkhuizen van Excelsior benutte een blunder in de Haagse defensie, 3-1. Excelsior had in de gaten, dat er misschien nog meer in zat. Maar Gavin Price maakte aan die illusies abrubt een einde door vlak voor tijd de 4-1 binnen te schieten. FC Den Haag verdiende dan ook te winnen, wat de club zou behoeden voor een absoluut historisch dieptepunt, want bij verlies zou de club allerlaatste staan in de eerste divisie. De zeventiende plek van FC Den Haag was al een historisch dieptepunt; nog nooit had een Haagse voetbalclub zo laag gestaan, zelfs niet toen de club in het seizoen 93/94 bijna failliet ging.

Door de overwinning klom FC Den Haag op naar de 15e positie. Wilbert Goossens werd na afloop van de wedstrijd gekozen tot 'Man of the Match' wat zeer verdiend was, hij speelde een voortreffelijke wedstrijd. Overigens werd Oscar Laguna Burgos nog gewisseld voor Reggie Martina. Nu is alle hoop gevestigd op de wedstrijd tegen Vitesse, voor de Amstelcup. Dan zal Richard Tettero weer in de basis kunnen staan. Vitesse zal moeten aantreden zonder Edwin Gorter, die per brancard het veld moest verlaten, in zijn wedstrijd tegen FC Utrecht.