Datum plaatsing: 14-02-2009 23:25:00

Verslag ADO Den Haag - De Graafschap 1-0

Eindelijk weer winst in Forepark: 1-0 !

ADO Den Haag heeft de degradatiekraker tegen de Graafschap fortuinlijk met 1-0 gewonnen. De enige kans die ADO wist te creeeren wist Berry Powell tegen zijn vorige werkgever in het net te werken waarmee hij ervoor zorgde dat de drie punten in Den Haag bleven.  De sfeer in het stadion was zowiezo de hele avond al behoorlijk, maar het eindsignaal en de overwinning werd door de bijna 10.000 toeschouwers uitbundig gevierd.

Voorafgaand aan de wedstrijd had FanSupport een mooie actie voor Waterman bedacht om de steun van het publiek te betuigen. Een groot spandoek met  'Waterman, we weten dat je het kan' sierde de Aad Mansveld Tribune.

ADO begon de wedstrijd met dezelfde 4-4-2 als tegen FC Utrecht en oogde dreigend. Veel was er echter nog niet gebeurd voordat Boy Waterman in de 2e minuut zijn eerste balcontact heel ongelukkig raakte en en bijna Sahar in de gelegenheid stelde de 0-1 aan te tekenen. Hij schoot de bal echter hoog over. ADO viel wel aan zonder al teveel kansen en de eerste echte kans was in de 14e minuut voor de Graafschap. Knopper verloor op het middenveld de bel en Kum moest orde op zaken stellen en maakte één op één een overtreding waarvoor Luinge terecht een rode kaart trok.

Dat zorgde voor een behoorlijk keerpunt in de wedstrijd. ADO moest het met 10 man stellen en de Graafschap mocht ook nog op een gevaarlijke plek een vrije trap nemen. Achteraf gezien betekende het de ommekeer in positieve zin. Boy Waterman keerde de vrije trap schitterend en groeide naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer in de wedstrijd. De overgebleven ADO spelers liepen zich een slag in de rondte om de de extra speler van de Graafschap te compenseren.

Het resultaat was een wedstrijd die zinderde van spanning. En zeker nadat Berry Powel de enige kans van ADO in de eerste helft feilloos in de touwen schoot. Hard, laag en geplaatst wist hij de 1-0 op het scorebord te zetten. Aardig detail: Waterman was direct betrokken bij het doelpunt. Zijn uittrap werd door de verder ook uitstekend spelende Lex Immers doorgekopt op Powell die vervolgens scoorde. De Graafschap kreeg voldoende kansen, maar hard werken, goed keeperswerk en het nodige geluk zorgde ervoor dat ADO de rust met de voorsprong haalde.

In de tweede helft was de spanning alleen maar groter. Nog geen minuut na aanvang kon de Graafschap al tot twee keer toe aanleggen voor de gelijkmaker, maar kreeg het niet voor elkaar de bal in het net te krijgen. Kans na kans kreeg de Graafschap maar Waterman kreeg een bijna heroische rol in de wedstrijd door alles  te keren. Ook Geert den Ouden, die een perfecte gelegenheid kreeg, wist niet te scoren.

En zo won ADO eindelijk thuis weer eens. En was de matchwinner Berry Powell, maar de absolute man of the match Boy Waterman. En dat is hem ook van harte gegund. Zaterdag wacht NAC thuis. Als die wedstrijd gewonnen wordt, ziet alles er ineens een stuk rooskleuriger uit. En dat zien we graag!

ADO DEN HAAG - DE GRAAFSCHAP 1-0 (1-0)
1-0 Powel (42)

Arbiter: Roelof Luinge
Toeschouwers: 9.223