Datum plaatsing: 08-02-2009 14:45:00

Arbitrage doet ADO de das om: 3-1

ADO Den Haag heeft de wedstrijd tegen FC Utrecht met 3-1 verloren. In de 14e minuut kwamen de hagenezen nog verassend op voorsprong. FC Utrecht had de hulp van de Belgische scheidsrechter nodig om ADO de grip op de wedstrijd te laten verliezen. Na onbeholpen uitkomen van ADO keeper Zwinkels, besliste de scheidsrechter niet alleen om FC Utrecht een penalty te geven, maar ook om de doelman van het veld te sturen. Hierdoor verloor ADO de grip op het duel en verloor het uiteindelijk de wedstrijd.

Het was weer puzzelen voor Wetzel om een behoorlijk elftal op de been te brengen. Beide backs waren geblesseerd, maar ook Kum moest uiteindelijk afhaken. De gelegenheidsdefensie werd van Hese, Derijck, Horvath en Tillema. Voor het eerst speelde ADO ook met 2 spitsen. Soltani moest plaatsmaken voor Immers.

Toch begon ADO prima. FC Utrecht oogde wel dreigend, maar van de verwachte stormloop kwam weinig terecht. En het was ADO die dan ook uit een kopbal van Horvath (uit een vrije trap van Knopper)  op voorsprong kwam in de 14e minuut: 0-1. Het uitvak was met meer dan 1000 man propvol en het zag er allemaal mooi uit. En, ADO kreeg mogelijkheden op meer. Tot twee keer toe kon ADO de score verdubbelen: eerst kreeg Powell een goed kans, maar Vorm kreeg zijn handen er nog tegen. Daarna was het Knopper die kon scoren op een voorzet van Lex Immers, maar dat ook niet voor elkaar kreeg.

Vlak voor rust liep het weer mis. Zoals gezegd kwam Zwinkels onhandig zijn goal uit en de penalty was ook te verdedigen. De rode kaart daarentegen was volledig misplaatst en zorgde ervoor dat ADO het duel uit handen gaf. De verguisde reservekeeper Boy Waterman had de ondankbare taak de penalty te stoppen, maar slaagde daar niet in: 1-1.

Na de rust gaf FC Utrecht wat meer gas en was het allemaal een stuk dreigender wat FC Utrecht liet zien.Toch bleef ADO nog steeds goed partij geven. Het kreeg zelf aardige countermogelijkheden met Tillema in de 68e minuut en juist op het moment dat ADO de indruk wekte dat het alsnog voor de overwinning ging, gaf oud-speler Ali Boussaboun de  genadeslag. Uit een schitterende vrije trap scoorde hij in de 75e  minuut de 2-1 voor FC Utrecht. En dat betekende het einde van de wedstrijd. Dat Sander Keller vijf minuten voor tijd nog de 3-1 maakte, was eigenlijk bijzaak.

Boussaboun maakte nog een aardig gebaar na de wedstrijd door nog even naar de haagse aanha

ng te gaan en hen te bedanken. Eerder deze week was er in de media nogal een en ander opgeblazen over zijn 'antipathie'  tegenover de haagse fans, maar dat viel dus allemaal ook wel mee.

ADO heeft een slechte serie achter de rug, maar zal zich in mentaal opzicht moeten oprichten wil het niet in acuut degradatie gevaar komen. Volgende week volgt De Graafschap thuis. Een wedstrijd waar drie punten gehaald MOETEN worden.

FC UTRECHT - ADO DEN HAAG 3- 1 (1-1)
0-1 Horváth (14)
1-1 v.Dijk (45+1/pen)
2-1 Boussaboun (75)
3-1 Keller (81)

Arbiter: Virant (Bel)

Toeschouwers: 19.000