Datum plaatsing: 06-02-2009 00:20:00

ADO Den Haag hard onderuit in Eindhoven

ADO Den Haag heeft de midweekse wedstrijd in Eindhoven met maar liefst 6-0 verloren.

Het zou naief zijn geweest om te denken dat Den Haag er punten weg zou halen, maar de uitslag en de manier waar die tot stand kwam werpt toch wel wat vraagtekens op.

In de beginfase van de wedstrijd kon ADO het nog aardig bijbenen, maar in de 15e minuut moest al wat ADO een warm hart toedraagt al even slikken toen Zwinkels een eigen doelpunt van Derijck voorkwam. Een kwartier daarna bleef Mitchell Piqué na een duel met Amrabat liggen voor de middellijn, maar  PSV zette de aanval gewoon door en Dzsudzsak kon de bal makkelijk voorbij keeper Zwinkels schieten. Piqué werd per brancard het veld afgedragen en pas 5 minuten daarna (!) mocht en kon  van Hese van scheidsrechter Van Hulten voor hem het veld inkomen. In de blessuretijd van de eerste helft passeerde Tovonen Christian Kum én doelman Zwinkels en scoorde de 2-0.

Meteen na de  rust bracht André Wetzel Mike de Geer in voor de ook al geblesseerd uitgevallen Ammi en dat bleek geen gelukkige wisssel. Toen de hervatting van de wedstrijd twintig seconden oud was kon Dzsudzsak zijn tweede doelpunt maken door een dekkingsfout van de Geer. Met 0-3 op het scorebord was het eigenlijk al over en uit met ADO, nog voor de tweede helft goed en wel begonnen was.

Met respect voor Mike de Geer, maar hij werd volkomen overlopen door de Eindhovense spitsen. De vraag is waarom Wetzel een middenvelder met nog zo weinig ervaring in de eredivisie inbrengt als rechtsachter in zo'n zware wedstrijd. De uitleg die Wetzel achteraf gaf was dat hij wel aan Horvath als vervanger had gedacht en dan Kum aan de rechterkant  te plaatsen, maar toch de beslissing had genomen om De Geer in te zetten. Dat die beslissing verkeerd uitpakt -  voor vooral De Geer zelf -  'die geslacht werd' aldus Wetzel, nam hij voor zijn rekening.

Niet veel later scoorde Dzsudzsak uit een vrije trap zijn derde doelpunt die wedstrijd en was het eigenlijk al over en uit met ADO. De enige echte doelpoging die ADO Den Haag ondernam was te danken aan Soltani, die daaruit nog een corner wist te slepen, maar tot een doelpunt kwam het niet.

PSV ging rustig door met scoren. In de 62e minuut maakte Amrabat met een fraai doelpunt de 5-0 om die twintig minuten later nog uit te breiden tot de einstand van 6-0.

Een wedstrijd om heel snel te vergeten, of eigenlijk goed in gedachten te houden voordat  de spelers naar Utrecht afreizen voor de wedstrijd aanstaande zondag om 12.30 uur. Aan de vele hondstrouwe Haagse supporters die het team achterna reizen zal het in ieder geval niet liggen!

PSV- ADO DEN HAAG 6-0 (2-0)
1-0 Dzsudzsák(31)
2-0 Toivonen (45+2)
3-0 Dzsudzsák(46)
4-0 Dzsudzsák(53)
5-0 Amrabat(63)
6-0 Amrabat(68)

Arbiter: Jack Van Hulten