het vaderland

Datum plaatsing: 05-09-1938 18:00:00

Halve finale Zilverenbal BVV- ADO 3-3

ADO en BVV speelde zondagmiddag om 2 uur op Spangen voor een plaats in de finale van het Zilverenbal toernooi.

Bij A.D.O. was v.d. Grijp vervangen door Eversteijn verder speelde hetzelfde team als tegen Heracles

Het spel golft heen en weer, maar A.D.O. wordt langzamerhand sterker. Na een paar minuten doelpunt plotseling Westhoven met een vinnig schot (0-1). Na een paar minuten een mooie aanval van B.V.V. en van Liempt maakt een fraaie goal (1-1). Daarop volgt weer een A.D.O.-offensief. v d. Beukel zet scherp voor en de Heer schiet ineens keihard in. Een prachtig doelpunt! (1-2). zoo waren er binnen5 minuten maar liefst 3 doelpunten gevallen. Maar B V.V. wordt, weer sterker en de achterhoede van A.D.O. begint slordig te spelen. Als de backs in het nauw zitten, Als Koek is uitgeloopen kopt Hendriks in eigen doel. (2-2).

Na de rust is A.D.O iets meer in den aanval. Spoedig verandert het aspect. B.V.V. wordt fanatieker en A.D.O. lusteloozer in het spel. Krijg breekt door en brengt den stand op 3-2. A.D.O. zet dan pas de tanden op elkaar en na een goeden aanval maakt Westhoven den gelijkmaker (3-3). De rest beteekent dan niets meer. De eerste strafschoppen geven geen resultaat; bij de tweede maal is A.D.O. fortuinlijker en komt daardoor in den eindstrijd.