Datum plaatsing: 28-12-2008 14:35:00

Kansloze missie van ADO in Amsterdam: 3-0

ADO Den Haag heeft zijn laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Ajax in Amsterdam met 3-0 verloren. Die score was geenszins geflatteerd en had met een beetje pech een stuk hoger kunnen uitvallen. De Amsterdammers waren gretig en met een uitblinkende Cvitanich hadden de hagenaars geen schijn van kans.

Andre Wetzel had voor de gelegenheid Carraciolo weer in de punt van de aanval gezet met daarom heen Soltani en Meric. In de verdediging keerde Horvath terug. De gedachte daar achter was duidelijk: de -te verwachten- druk van Ajax achterin weerstaan en proberen om snel te schakelen naar de aanval. Daar kwam echter weinig van terecht.

In de derde minuut werd -terecht- al een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, maar Ajax gaf wel zijn visitekaartje af: het had zin om het jaar eens mooi af te sluiten. En dat deed het ook. In de 8e minuut gaf Suarez een mooie pass door het midden op Cvitanich, die Zwinkels uitspeelde en het net deed bollen: 1-0. En dat was nog niet voldoende. Ajax bleef gas geven en ADO kwam er nauwelijks aan te pas. Al dat balbezit van Ajax zorgde voor een hoop kansen voor Ajax, maar het duurde tot de 17e minuut eer Ajax de score verdubbelde. Weer was het Cvitanich die scoorde, na door  zijn man te kruipen na een voorzet: 2-0.

Was er dan echt niks te halen voor ADO? Eigenlijk niet. Meric deed halverwege de eerste helft iets terug en had de grootste mogelijkheid van de wedstrijd. Nadat hij naar binnen trok, kon hij op doel schieten. Zijn schot ging echter naast. Verder waren alleen Knopper en Cornelisse nog enigszins in de buurt van het goal van Ajax.

In de tweede helft gebeurde er verder niets waar wij enthousiast van werden. Ajax combineerde rustig, creeerde kansen en wist er nog een derde in te prikken. Voor Cvitanich zijn derde en een heuse hattrick. ADO wist de schade verder te beperken al liepen Horvath, Kum en Rankovic wel geel op. En Horvath moest ook nog eens geblesseerd het veld verlaten in de eerste helft .Nou ja, geen beste aflsuiter van het jaar al met al, maar de belangrijkste wedstrijden komen er na de winterstop aan. Dan speelt ADO thuis tegen Heracles en daarna uit tegen FC Volendam. En dat zijn wedstrijden waar winst geboekt kan worden.

AFC AJAX - ADO DEN HAAG 3-0 (2-0)