Datum plaatsing: 21-12-2008 14:30:00

ADO Den Haag snoept punt bij NEC Nijmegen weg

ADO Den Haag heeft een puntje weggesnoept bij NEC. In een boeiende wedstrijd gingen beide ploegen lange tijd gelijk op. Dat er niet gescoord werd, was eigenlijk een klein wonder. Aan Haagse zijde mag dat wondertje Robert Zwinkels heten, aan Nijmeegse zijde was de Haagse aanval steeds net niet scherp genoeg om een doelpunt te forceren.

ADO begon weer met Hoogendorp, Soltani en Meric voorin. Achterin nam Rankovic de plek van Horvath in en mocht Kayha voor het eerst op het middenveld in de basis opdraven. De eerste tien minuten gebeurde er eigenlijk niet al teveel. Beide ploegen tastten af waar de zwakke plekken lagen en toen die niet direct gevonden werden, werden de remmen enigszins los gegooid en ontvouwde zich een spannende wedstrijd met kansen voor NEC, maar ook veel dreigende situaties voor het NEC goal. Zo kon Rankovic bijna inkoppenen uit een corner.   Zowel ADO als NEC konden aanspraak maken op een penalty: eerst werd Meric in het strafschopgebied van NEC neergehaald en later maakte Kum hands in het haagse strafschopgebied. Maar van Egmond zag geen van beiden en dus bereikten ADO en NEC met een 0-0 stand de rust.

In de tweede helft ging NEC meer druk zetten. ADO wankelde echter niet en bleef vechtend overeind. Soltani en Meric speelden een goede partij en met name Soltani had een grote kans om de hagenezen op voorsprong te zetten. Aan het eind van de wedstrijd werd het billenknijpen. Wetzel wilde niet voor de zoveelste keer een punt weggeven in de slotfase en wisselde defensief ((Horvath voor Hoogendorp). Veel hielp het niet, want  ADO had mazzel dat scheidsrechter van Egmond een duw van Horvath aan Colins John niet met een strafschop bestrafte. Daarnaast kregen Colins John en Davids nog enorme kansen. Maar daar stond dan Robert Zwinkels om het verschil te maken. Tot drie keer toe wist hij de Nijmgenaren van scoren af te houden. En dat leverde dus een zwaarbevochten punt op. Het ' lek'  is nog niet boven, als de tegenstander druk zet, maar in ieder geval viel de bal er deze week niet in en zien we het punt bij Nijmegen als een bonuspuntje. Nu nog een bonuspuntje bij onze vrienden in de hoofdstad ophalen en we gaan de winterstop in!

zie ook: Foto's NEC - ADO Den Haag

NEC- ADO DEN HAAG      0-0 (0-0)

Arbiter: D.v.Egmond
Toeschouwers:12.350

Geel: El-Akchaoui (nec)