Datum plaatsing: 13-12-2008 21:40:00

ADO Den Haag houdt Roda JC op gelijkspel: 1-1

ADO Den Haag heeft de kans laten liggen om Sparta en Heracles op de ranglijst achter zich te laten. In een ijskoud stadion wisten ADO Den Haag en Roda JC de 10.000 toeschouwers nauwelijks te boeien en was de 1-1 een terechte uitslag. Als er één ploeg aanspraak op de drie punten mocht maken, was het Roda JC. Hoewel verdedigend ingesteld waren de gasten uit Kerkrade continue dreigend en hadden de grootste kansen.

ADO begon met Soltani en Meric op de flanken met Hoogendorp in de punt. Pique was niet wedstrijdfit en daardoor was er plek voor Bosschaart op de linkerflank. ADO begon furieus. In de eerste drie minuten wist het de verdediging van Roda direct op scherp te zetten, maar tot grote kansen leidde het niet. Daarna begon de wedstrijd al wat te kabbelen. Beide ploegen wisten de bal maar moeilijk vast te houden en al het balverlies leidde tot chaotische taferelen, maar zeldzaam tot mooie combinaties. Roda was nog het gevaarlijkst. In de eerste helft wist Zwinkels de bal een aantal keer goed te keren op inzetten van Hadouir en Meeuwis.

In de 34e minuut was het dan toch plotseling raak. Soltani draaide naar het midden weg en besloot vanuit bijna kansloze positie te schieten. De bal draaide keurig de kruising in en plotseling zag alles er in Den Haag een stuk rooskleuriger uit. Roda zette een tandje bij en ADO begon achteruit te lopen. Dat zorgde dan ook voor de terechte gelijkmaker in de tweede minuut van de extra tijd in de eerste helft. ADO kreeg de bal niet weg, Roda bleef combineren en uiteindelijk kwam de bal voor de sterk spelende Meeuwis die de 1-1 aantekende.

In de tweede helft viel er al helemaal weinig meer te genieten. De wissels van Wetzel pakten verkeerd uit (knopper voor Schwiebe en een tactische wissel van Bosschaart naar het middenveld. ADO verloor de grip op het middenveld en wist de bal niet meer naar voren te krijgen. Meric speelde ongelukkig en Soltani was behalve zijn goal onzichtbaar. Net als Rick Hoogendorp en Bosschaart overigens. Naarmate de tijd verstreek begon de twijfel toe te slaan en werd ADO zenuwachtig voor een tegendoelpunt zoals in de afgelopen wedstrijden. Dat zorgde voor veel onrust en spannende situaties waar Roda zeker van had kunnen profiteren. Drie punten was ook een beetje teveel van het goede geweest voor de ploeg uit Limburg, maar in de laatste minuut kregen ze de punten bijna in de schoot geworpen. Kum speelde een bal onhandig hard en hoog terug en Zwinkels controleerde de bal zo, dat de bal perfect bij de doorgelopen Hadouir terecht kwam. Gelukkig wist Zwinkels met een reflex de tegengoal te voorkomen, maar het nachtmerrie scenario doemde ineens weer angstig reeel op.

En zo eindigde de wedstrijd in 1-1 en daarmee is geen van beide ploegen echt geholpen.