ADO Den Haag

Datum plaatsing: 09-12-2008 16:45:00

Jong ADO Den Haag herfstkampioen

Het beloftenteam van ADO Den Haag heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong FC Zwolle met 1-3 gewonnen. Door de zege gaat de ploeg van trainer Henk Fräser als koploper de winterstop in. Verslag: Frank Post & Lex Schoenmaker jr.

Jong ADO Den Haag begon scherp op het kunstgras van FC Zwolle. Na een kwartier voetballen, in de vrieskou, hadden de mannen van Fräser het doel van de Zwolle-sluitpost Dolf Kerklaan al twee keer serieus onder vuur genomen. De pogingen van Bogdan Milic en Joel Tillema leverden niet de gewenste voorsprong op.

Vijf minuten later was het wel raak. Virgilio Teixeira stuurde de vertrekkende Tillema de diepte in. Laatstgenoemde leverde een prima voorzet af, waarna Santy Hulst de bal bij de tweede paal intikte: 0-1. De tegenstand van Zwolle werd er na de openingstreffer niet beter op. De bezoekers bleven heer en meester in het uitduel. Vijf minuten voor het rustsignaal combineerden Mimoun El Kadi en Hulst er lustig op los. De aanvaller koos uitstekend positie en kopte de afgemeten voorzet van El Kadi knap binnen.

Direct na rust was Tillema dichtbij 3-0. Zijn stiftbal werd echter knap gepareerd door doelbewaker Kerklaan. De comfortabele voorsprong zorgde voor gemakzucht bij de bezoekers. Het had met de zwakte van de Zwollenaren te maken dat het geen jacht kon maken op 1-2. In de 63ste minuut was het opnieuw Tillema die het zestienmetergebied in sloop. El Kadi trok de bal voor, waarna de rechtspoot de bal in de lange hoek raak schoot.

Na de 3-0 liet Jong ADO Den Haag de teugels vieren. FC Zwolle-speler Aran Nijboer profiteerde van het concentratiegebrek bij de residentieclub en scoorde voor de thuisploeg. Ondanks de tegentreffer kwam de zege niet meer in gevaar. Vlak voor het eindsignaal liepen invaller Remco Klaasse en Hulst elkaar nog ongelukkig in de weg, waardoor de eindstand op 1-3 bleef steken.

Door de zege is het team van Fräser herfstkampioen. Het gat met naaste belager FC Volendam, dat maandagavond haar laatste duel van 2008 ook winnend afsloot, blijft één punt in het voordeel van het Haagse beloftenteam. De spelers en technische staf van Jong ADO Den Haag kunnen terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft. In elf competitiewedstrijden werd er slechts één keer verloren. Drie duels eindigde in een gelijkspel en maar liefst zeven wedstrijden werden in winst omgezet. De eerstvolgende wedstrijd is op 19 januari. Dan gaan de jonge ooievaars op bezoek bij FC Emmen.

Karakteristiek
Jong FC Zwolle - Jong ADO Den Haag 1-3 (0-2)
Scoreverloop: 20. Hulst 0-1, 40. Hulst 0-2, 63. Tillema 0-3, 75. Nijboer 1-3 Gele kaarten: geen Opstelling Jong ADO Den Haag: Coutinho; El Moussaoui, De Geer, Teixeira, Stoffels; Schwiebbe, Kahya, El Kadi (72. Klaasse); Tillema (83. Lauwers), Milic, Hulst