Datum plaatsing: 07-12-2008 22:00:00

ADO Den Haag weet weer wat winnen is

ADO Den Haag heeft de wedstrijd tegen NAC knap winnend af weten te sluiten. Voor het eerst in 25 jaar wisten de hagenaars weer eens een wedstrijd in Breda winnend af te sluiten. En dat niet alleen: ADO had volledig recht op de drie punten. Punten die in de strijd tegen degradatie hard nodig waren en er dit weekend voor zorgde dat ADO steeg naar de 14e positie op de ranglijst.

Voor deze wedstrijd gold dat beide trainers met een aantal blessuregevallen kampten en het dus niet op voorhand te zeggen was hoe de partij zou verlopen. Bij Den Haag ontbraken Immers, Carraciolo en Verhoek door blessures, bij NAC was de lijst nog veel langer.

ADO Den Haag startte met Rick Hoogendorp, die na lang blessureleed weer fit genoeg was. Ook Piqué was weer hersteld van zijn voetblessure en verdrong daardoor Kai van Hese uit de basis. Den Haag begon gretig aan de wedstrijd en zo kon na 8 minuten al gejuichd worden door de Haagse aanhang voor een doelpunt van Rick Hoogendorp. In de 17e minuut kreeg Knopper een dot van een doelkans, maar hij werd door doelman Ten Rouwelaar tegengehouden De thuisploeg kon dankzij het team van André Wetzel niet in het spel komen en zo werd de rust ingegaan met een voorsprong van ADO Den Haag.

Na 15 minuten speeltijd in de tweede helft kon Hoogendorp de stand verdubbelen, helaas voor hem en ADO kwam zijn schot tot twee maal toeop de paal in een paar minuten tijd. Eerst omspeelde hij uit een counter knap ten Rouwelaar, maar zijn schot kaatste via de binnenkant van de paal naar buiten en een paar minuten later kwam een mislukt schot van Soltani bij hem terecht maar wist hij de bal mirakuleus weer op dezelfde paal te schieten.  In de 69e minuut besliste ADO de wedstrijd. Knopper schoot de 0-2 in de touwen. Even later kwam de laatste week veel besproken Bogdan Milic voor Rick Hoogendorp het veld in. En ook Meric werd vervangen door Levi Schwiebbe. In het Haags kwartiertje werd de stand en passant nog even verdubbeld: in de 80e minuut kwam een voorzet van Milic op de rand van het strafschopgebied bij Knopper terecht, Knopper passte hem op Soltani die op doel schoot. Ten Rouwelaar redde de bal, maar in de rebound kon Knopper fraai de 0-3 inschieten. En in de 85e minuut maakte Soltani door een voorzet van Resodihardjo de 0-4.

Drie zeer belangrijke punten dus die na 7 verloren wedstrijden naar huis meegenomen konden worden. Aanstaande zaterdag speelt Den Haag thuis tegen Roda JC. Er is geen clubkaartverplichting voor deze wedstrijd, dus komt het zien!