Datum plaatsing: 15-11-2008 21:50:00

Noodlot achtervolgt ADO: verlies in slotfase

ADO Den Haag heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Waar ADO een overwinning nodig -en verdiend- had, kreeg het in de 94e minuut de deksel op de neus: Frank Demouge scoorde schitterend de 0-1 en zorgde ervoor dat de Tilburgers met drie punten vertrokken.

De nederlaag was volledig onnodig. ADO startte vol zelfvertrouwen en had in de eerste 20 minuten al direct het verschil moeten maken. Het combineerde rustig, maar gestaag naar voren en wist in de eerste helft tot vier keer toe een enorme kans te creeeren. Doelman Aerts van Willem II liet echter zien in een geweldige vorm te verkeren en hield met kunst en vliegwerk zijn doel school na schoten van Meric, Immers en Knopper. Willem II kon weinig anders als toezien en kreeg slechts één kans uit een counter, die Zwinkels knap keerde.

Het was ook de derde wedstrijd op rij voor Kai van Hese, die bij gebrek aan linksbacks weer mocht opdraven. In de eerste helft speelde hij wat onwennig en onzeker, maar in de tweede helft liet hij zien dat hij veel in zijn mars heeft. Zowel aanvallend als verdedigend speelde hij een sterke wedstrijd.

De tweede helft was een veel minder nivo. ADO kreeg maar geen druk op het efltal van Jonker en achterin begon de onzekerheid toe te slaan. Ammi, Immers en Kum zorgden met onzorgvuldig uitverdedigen voor veel onrust. Knopper kreeg ook maar geen grip op het middenveld en Verhoek kon geen indruk maken. Meric deed het in de eerste helft prima, maar kon in de tweede helft toch niet het verschil maken.

Aan het einde van de wedstrijd sloeg het noodlot toe. Eerst werd Zwinkels omver gelopen toen hij uitkwam bij een corner waardoor hij geblesseerd uitviel. ADO bleef krampachtig op zoek naar de goal en speelde daarmee het zeer verdedigende Willem II uiteindelijk in de kaart. In de allerlaatste minuut kreeg Demouge daardoor wat meer ruimte en kon zo zijn 9e treffer van het seizoen aantekenen: 0-1.

Langzamerhand wordt het crisis bij ADO: drie thuiswedstrijden niet gescoord en 5 wedstrijden op rij verloren. Met wedstrijden tegen Feyenoord en FC Twente voor de boeg geen fijne gedachte.

zie ook: Wedstrijd foto's

ADO DEN HAAG - WILLEM II  0-1 (0-0)
0-1  Demouge (90+5)
Arbiter: Haverkort
Toeschouwers: 8.500