16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 02-11-2008 13:50:00

ADO leert niet van fouten: 3-1 verlies

ADO heeft zijn uitwedstrijd tegen Vitesse met 3-1 verloren. Dat had vooral te maken met de instelling aan het begin van de wedstrijd, want na een minuut lag de 1-0 al in de goal. ADO leek zich te herstellen na een goal van Immers, maar kwam uiteindelijk toch tekort.

ADO begon met de herstelde Cornelisse in de basis. Verhoek stond daar ook in na zijn goede spel tegen PSV. Wetzel gaf in zijn voorbeschouwing aan dat ADO nu eens in uitwedstrijden dezelfde instelling moest tonen als in de thuiswedstrijden, maar in de praktijk kwam er weinig van terecht en lag de bal nu zelfs nog eerder in het goal van ADO dan in eerdere thuiswedstrijden. Na nog geen minuut kon Bosschaart een bal op Jenner niet belopen. Jenner gaf voor op van Wolfswinkel en die kon simpel intikken: 1-0.

Het moet gezegd: ADO richtte zich knap op. Onder leiding van Knopper en een felle Cornelisse wist ADO een drietal kansen te creeeren. Lex Immers haalde tenslotte in de 19e minuut de trekker over: uit een voorzet van Cornelisse wist hij knap de gelijkmaker te maken: 1-1.

Hierna ging de wedstrijd gelijk op. De grillig leidende scheidsrechter Braamhaar eiste uiteindelijk een hoofdrol op. Eerst gaf hij ADO geen penalty nadat Carraciolo onderuit werd gehaald. Daarna gaf hij die aan de andere kant wel aan Vitesse, nadat Kum oud-ADO-er Kolk lichtjes vasthield. Kolk ging maar al te graag liggen en de penalty werd door hemzelf benut: 2-1. Later kwam Kum weer goed weg, nadat hij aan de zijkant Kolk vasthield en een tweede gele kaart had moeten krijgen. Dat gebeurde niet dus ADO kon met 11 man op het veld blijven staan.

ADO kreeg In die eerste helft met nog meer tegenslag te maken. Zowel Ammi als Bosschaart moesten geblesseerd afhaken.

In de tweede helft probeerde ADO het wel, maar het kon toch maar moeilijk een vuist maken. Zowel Vitesse als ADO kregen geen grip op de wedstrijd en op het middenveld werd van beide kanten continue balverlies geleden waardoor er van goede opbouw nauwelijks sprake was. De grootste kans voor ADO was voor Knopper, maar die schoot ruim over. Vitesse kreeg via Hofs ook nog een goede kans. ADO was op jacht naar de gelijkmaker maar moest in blessuretijd toch zijn meerdere erkennen in Vitesse, die de ruimte goed benutte en de 3-1 eindstand op het bord zette.

Uiteindelijk wist ADO het net niet te vinden en verloor het dus zijn vierde uitduel op rij en de derde wedstrijd op rij. Met wedstrijden tegen FC Twente, Ajax en Heerenveen voor de boeg, wordt het ondertussen toch alweer spannend en zijn we voorzichtig naar beneden aan het kijken.