Datum plaatsing: 28-10-2008 23:15:00

ADO Den Haag laat PSV ontsnappen: 0-2

In een wederom uitverkocht en sfeervol Aad Mansveld Stadion heeft ADO Den Haag tegen PSV verzuimd om punten te pakken. De kansen waren er, maar gingen er niet in. PSV had net zoveel kansen, maar wist wel hoe het ermee moest omgaan. En daardoor won PSV en moet ADO zondag tegen Vitesse weer vol aan de bak om niet af te zakken naar de onderkant van het rechterrijtje...

Wetzel had twee wijzigingen aangebracht in vergelijking met de wedstrijd tegen Heracles. Verhoek stond in de basis voor Soltani en Schwiebbe startte op het middenveld, waardoor Rankovic naar de centrale verdediging werd gezet. De wissels pakten goed uit. Verhoek speelde een prima eerste helft en Rankovic speelde soepel met Bosschaart en Horvath.

ADO startte snel en agressief en wist daarmee PSV behoorlijk te beteugelen. Toch was de eerste kans voor PSV, in een chaotische situatie kon er twee keer vrij ingeschoten worden, maar Zwinkels wist de ba`l van Lazovic eruit te houden. ADO zette daar geen grote kansen tegenover, maar wist door inzet toch vrij simpel overeind te blijven. Lex Immers speelde een prima wedstrijd en wist geregeld het spel goed te verplaatsen, waardoor dreigende situaties ontstonden.

Het spel golfde aardig op en neer. PSV was het meest dreigend halverwege de eerste helft, maar aan het einde van de eerste helft, wist ADO PSV toch behoorlijk op te jagen en werd duidelijk dat de vorm van PSV nog ver te zoeken is.

De tweede helft begon zonder Horvath die werd vervangen voor Texeira. Daarnaast viel De Geer in voor Resodihardjo. ADO startte verder weer prima en al begon de tweede helft wat sloom: veel viel er niet te halen voor PSV. De eerste de beste echt goede aanval van PSV leverde dan direct de 0-1 op. Addo gaf de bal af, kreeg hem door het midden terug en kon rustig inschieten.

Wetzel zette alles op alles en voerde een aanvallende wissel in, nadat ADO zich in eerste instantie niet wist te herpakken van de tegengoal. Schwiebbe verdween en daarvoor kwam Meric in de plaats. Het was jammer dat hij weinig bereikt werd, want van de snelle Turk komt altijd gevaar. De grootste kans van de wedstrijd volgde al snel: Meric van zijn directe tegenstander te snel af en gaf de bal af aan Carraciolo die rustig kon aannemen, draaien en....naast schoot.

Daarna volgden in hoog tempo de kansen zich op. Op een mooie voorzet wist Immers op mirakuleuze wijze naast te schieten, kreeg Knopper nog een dikke kans en wist Verhoek na weer een splijtende pass van Meric hoog over te schieten. In de laatstst minuut maakte PSV -na een handsbal van Bakkal nog de 0-2 en kon PSV zegevierend naar huis.

En rest ons de wedstrijd zondag tegen Vitesse. De afgelopen edities liepen die slecht af voor ons. De busreis is dankzij de nieuwe vervoerder OAD behoorlijk goedkoop, dus komt dat zien. Het wordt spannend ondertussen, het gat tussen de onderste ploegen en ADO wordt kleiner en we krijgen een hoop goede ploegen op bezoek in Den Haag en de uitwedstrijden (Vitesse, Feyenoord, Ajax) liegen er ook niet om.

ADO DEN HAAG - PSV 0-2 (0-0)
0-1  Addo (57' )
0-2 Bakkal (90)

Arbiter: Dick van Egmond
Toeschouwers: 13.800

Geel: Culina (psv)