Datum plaatsing: 16-07-2002 00:00:00

ADO Begint met gelijkspel tegen de Graafschap

De oefencampagne voor het seizoen 2002-2003 is begonnen. Tijdens het trainingskamp in Garderen, waar de ploeg vorig seizoen ook verbleef, werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen eredivisionist De Graafschap. Bij ADO Den Haag deden de nieuwelingen Cales, Van der Laan en Stroeve. Ook Jeffrey van As die op proef is bij ADO Den Haag speelde mee.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd aftastend. Zowel De Graafschap als ADO Den Haag viel niet echt aan, waardoor het enige tijd duurde voor de eerste aanval te noteren viel. De Graafschap aanvaller Valeëv schoot van afstand naast het doel van Roland Jansen. Niet veel later moest Jansen redding brengen en hoorde hij de bal achter zich tegen het houtwerk komen. Pas na een kwartier spelen kreeg ADO Den Haag een kans in de persoon van Arjan van der Laan, maar ook zijn schot miste precisie. Terwijl scheidsrechter Van Beek regelmatig het met een piepje op buitenspel werd geattendeerd en het nieuwe systeem daarmee van een uitgebreide test voorzag kabbelde de wedstrijd richting de rust. Tegen het einde van de eerste helft liet de defensie van ADO echter een paar steken vallen. Met Dennis den Turk als rechtsachter en Saeijs en Van As in het centrum leek de defensie goed op orde. Toch zag Peter van Vossen vlak voor rust kans om door de verdedigingslinie heen te breken en alleen op doelman Jansen af te gaan. Ook nu raakte de bal weer het houtwerk. Nog geen paar minuten later stond de defensie opnieuw te slapen en was het aan de oplettendheid van Ferry Bodde te danken dat De Graafschap niet op voorsprong kwam. ADO Den Haag zette daar op slag van rust nog een kans via Arjan van der Laan tegenover.

In de tweede helft bleef het niveau van de wedstrijd matig. Weinig uitgespeelde kansen en een laag tempo voorkwamen dat de toeschouwers zich al te veel konden vermaken. Peter Hofstede claimde in de beginfase een penalty toen zijn kopbal ogenschijnlijk via de handen van een verdediger van De Graafschap over de achterlijn verdween. Scheidsrechter Van Beek besloot echter tot een corner. Trainer Lex Schoenmaker gebruikte de tweede helft om er naar hartelust op los te wisselen. Zo werden Remco Heerkens, Arjan van der Laan, Peter Hofstede, Gijs Cales, Ferry Bodde, Roy Stroeve en Dennis den Turk bedankt voor de bewezen diensten en mochten spelers als Revy Rosalia, Sandro Calabro, Daniël Koegler en Marco Meijer hun intrede doen. Veel effect op de eindstand hadden deze wissels niet, want de 0-0 beginstand verdween niet meer van het bord.

KARAKTERISTIEKEN:

OPSTELLING ADO DEN HAAG: Roland Jansen, Dennis den Turk (Marlon Kruis), Jan-Paul Saeijs, Jeffrey van As, Mirano Carrilho, Ferry Bodde (Marco Meijer), Roy Stroeve (Boudy Hoogendoorn), Remco Heerkens (Revy Rosalia), Peter Hofstede (Sandro Calabro), Arjan van der Laan (Moro Abdullai), Gijs Cales (Daniël Koegler)