Datum plaatsing: 05-10-2008 14:20:00

ADO Den Haag kansloos onderuit in Groningen

ADO weet weer waar het staat. 1 puntje uit de laatste drie wedstrijden is de balans en dat betekent dat de komende thuiswedstrijd tegen FC Volendam een heel belangrijke wordt.

ADO begon zijn wedstrijd met Bosschaart op de plek voor Pique en verder stond Ammi weer in de basis en stond Immers weer op de plek van de geblesseerde Cornelisse.

FC Groningen had een duidelijke opdracht meegekregen. In de eerste periode ADO vastzetten en zorgen voor een snelle goal. En dat lukte ook. Soltani kreeg nog wel de eerste 100% kans, maar de aanvaller heeft vooralsnog absoluut geen indruk gemaakt op het gebied van het afronden van kansen. Daarna werd het de FC Groningentrein die over het veld denderde. In eerste instantie had Wegereef een penalty kunnen geven na ingrijpen van Ammi. Die gaf hij niet, maar hij maakte zijn fout goed door de aanvallende fout van Andersson op Ammi niet af te straffen waardoor hij vrij kon inkoppen in de tiende minuut: 1-0. FC Groningen was nog lang niet klaar en legde de ene mooie aanval na de andere op de mat. ADO kreeg wat kleine kansjes, maar er ging geen dreiging van de haagse aanval uit. De beslissing viel dan ook al in de 25e minuut. Levtjenko scoorde uit een vrije trap. Groningen had er zin in maar met hangen en wurgen werd de rust gehaald met de 2-0 op het bord.

Na de rust had FC Groningen het wel een beetje gehad. ADO mocht wat breien en Verhoek kwam voor Soltani en Milic voor Carraciolo. Toch kreeg FC Groningen de beste kansen en moest ADO het doen met wat halve aanvallen. In de 64e minuut scoorde FC Groningen de 3-0 na een snelle aanval en hoefde ADO zich helemaal geen illusies meer te maken. Daarna gebeurde er weinig meer. ADO kreeg een paar corners, maar verder bleef FC Groningen heer en meester in de Euroborg. Dat er geen goals meer vielen was te danken aan de nonchalance van de spitsen van Groningen. Iedere kans moest er net iets té mooi in en dat lukte dan niet. Waarvoor dank.

ADO werkte hard, maar het was onvoldoende. FC Groningen heeft een mooi elftal en we wensen onze vrienden uit het hoge noorden alle succes dit seizoen. FC Groningen is het schoolvoorbeeld hoe een volksclub met goed beleid ook kan uitgroeien tot een topploeg en club.

En dus gaat de druk toenemen na de euforie aan het begin van het seizoen. Drie wedstrijden niet gescoord en drie wedstrijden niet gewonnen. Het elftal zag zich voor het eerst moeten gaan oprichten na een mindere serie. FC Volendam komt daarvoor op het oog op een perfect moment.