Datum plaatsing: 31-08-2008 17:50:00

ADO deelt de eerste klap uit: 2-5 winst!

We hebben er in het nieuwe seizoen maar kort op hoeven wachten. De eerste overwinning van ADO. En wat voor één! Met duidelijke cijfers wist ADO Sparta te bedwingen: 2-5 tegen de Kasteelbewoners.

Zo zag het er niet uit in het begin van de wedstrijd: Kum maakte een vreselijke blunder in het strafschopgebied en verloor de bal aan Joshua John. Die speelde Zwinkels simpel uit en maakte in de 4e minuut al 1-0 voor Sparta. Een afstraffing dreigde. Sparta had er zin in en Den Haag wist even niet waar ze het moesten zoeken. Toch wist het zich te herpakken en wist eigenlijk vrij simpel de achterstand in een voorsprong om te buigen. Eerst was het Csaba Horvath die een corner mooi op zijn hoofd kreeg en de gelijkmaker maakte. Daarna was het dom uitkomen van Spartaanse keeper die een penalty veroorzaakte. Cornelisse schoot prima in en zette ADO op voorsprong. In de 34e minuut werd de luxe nog groter voor ADO, want Knopper kreeg een bal wat gelukkig voor zijn voet en wist de 1-3 op het bord te zetten. Ongekende weelde voor de hagenezen, die al sinds 1977 niet meer op de eerste speeldag wisten te winnen en ook nog eens het huidige record 'serie zonder overwinning in de eredivisie' met 17 duels op zijn naam had staan.

Na de rust veranderde er weinig en scheidsrechter Blom moest er aan te pas komen om de wedstrijd weer te doen losbarsten. Een harde sliding van Rankovic meende hij met een rode kaart te moeten bestraffen en terwijl Wetzel zijn wissel doorvoerde liet Kevin Blom de vrije trap nemen die direct de aanslutingstreffer betekende door een goal van Yuri Rose. Feitelijk speelde ADO dus met 11 man op het moment dat Kevin Blom de vrije trap liet nemen.  Wetzel wond zich daar zo over op dat hij het veld betrad en daardoor ook weggestuurd werd.  Het was zowiezo bijzonder dat Rankovic weer van het veld werd gestuurd. Twee jaar geleden was dat ook al het geval nadat Rankovic Blom de historische woorden 'when I see you in the city I kill you'  toe riep.

Het maakte uiteindelijk niet uit. Sparta kreeg het niet voor elkaar om de vrije man te vinden. ADO werkte hard en speelde bij vlagen ook prima. Zwinkels trad een aantal keer heel sterk op en zorgde ervoor dat ADO de gelijkmaker niet tegen kreeg. Toen Knopper uit een schitterende vrije trap ook nog eens 2-4 maakte, was het verzet wel gebroken. De 2-5 was van ongekende schoonheid en verdween van 16 meter met een draai in de kruising achter de verbouwereerde Wapenaar. Het is de eerste en hopelijk niet laatste goal van Carraciolo, die een plaag was voor de Spartanen. Vooralsnog een prima koop!

De 500 meegereisde ADOfans konden het niet nalaten om onze vrienden uit de hoofdstad erop te wijzen, dat ADO boven hen staat. In ieder geval nog twee weken!  Een mooie dag. Genieten maar en over twee weken moet AZ er dan maar ook aan geloven!

Nog even voor het lekkere gevoel dan. Want hoe lang is het geleden dat ADO zich op de derde plek van de Eredivisie kon terugvinden?

Sparta Rotterdam   -     ADO Den Haag          2 - 5  (1 - 3)

Gespeeld op:   zondag 31 augustus 2008

Stadion:   Sparta Stadion (Rotterdam)

Toeschouwers:   10000

Officials:   Kevin Blom(hoofdscheidsrechter)