support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 17 12 2 3 38
2 RJC 17 9 5 3 32
3 EMM 17 9 5 3 32
4 ADO 17 8 6 3 30
5 GRA 17 9 3 5 30
6 NAC 17 8 4 5 28
7 CAM 17 8 4 5 28
8 DOR 17 6 9 2 27
9 GRO 17 7 4 6 25
10 HEL 17 7 3 7 24
11 JAZ 17 7 3 7 24
12 EIN 17 5 8 4 23
13 VVV 17 6 5 6 23
14 MVV 17 5 4 8 19
15 JUT 17 4 6 7 18
16 JAJ 17 4 5 8 17
17 JPS 17 5 2 10 17
18 TEL 17 4 2 11 14
19 DBO 17 3 2 12 11
20 TOP 17 2 2 13 8
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
sportsignaal.nl

Datum plaatsing: 11-08-2008 00:10:00

Publiek hoeft zich geen zorgen te makenDen Haag ging in het thuisduel tegen het Spaans Real Valladolid met 0-3 onderuit. Kille cijfers, maar trainer Wetzel wilde na afloop toch wat genuanceerd op het duel terugkijken. Men hoeft zich nog geen zorgen te maken!

Tekst: Rob Blankenstein

Trainer Andre Wetzel nam uitgebreid de tijd om na afloop zijn analyse op de wedstrijd tegen de Spanjaarden te geven.

Ik denk dat je deze wedstrijd heel genuanceerd moet bekijken. Laten wij beginnen bij de eerste helft, waarin je met een ploeg moet spelen, waarvan je weet dat er een aantal belangrijke spelers niet bij is, zoals Bosschaart, Kum, Rankovic, Bogdan Milic en Resodihardjo, die ik gespaard heb vandaag. Dat zijn zo maar vier, vijf spelers die het elftal toch een lift kunnen geven.

Dan vond ik het in de eerste helft niet onaardig, hoewel wij weinig gevaarlijk waren voorin, maar in het positiespel, het verdedigen en de spelopvatting niet onaardig waren. Dan wil ik in de rust een paar mensen sparen en niet forceren, zoals een Piqué. Die ik heb gebracht, maar als ik daar mee doorga, dan loop ik het risico dat ik hem dadelijk weer drie weken apart moet laten trainen en Samir El Moussaoui klaagde over een blessure.


Dan moet je een verdediging neerzetten, waarvan je eigenlijk in de rust weet, dat het problemen gaat opleveren in de tweede helft. En dat hebben wij dus kunnen zien en dat verrast mij ook niet.
Daar komen ook die 2-0 en die 3-0 vandaan, want ten eerste werd er heel matig verdedigd en ten tweede kom je van daaruit niet meer in je middenveld en aanval. Dus de tweede helft is eigenlijk niet om aan te zien. Heel slecht, maar daar zijn ook heel duidelijke redenen voor.

Overigens vond ik één van de twee tegentreffers duidelijk buitenspel en misschien die andere ook wel, maar of er nou drie doelpunten vallen of niet, de tweede helft ziet het er in verdedigend opzicht niet uit. Je hebt een gastspeler (Nebosja Joksimovic - red.), van wie ik denk dat dat zonde van de tijd is geweest en de keeper (Michal Danek - red.) maakte op mij wel een redelijke indruk.

Ik denk dat ik hier gewoon een paar lichtpuntjes uit moet pakken. Wij hebben een redelijke eerste helft gespeeld waarin je nog vier, vijf belangrijke spelers mist en je ziet Mike de Geer een gehele wedstrijd heel acceptabel acteren. Je ziet ook, dat je een Resodihardjo - die de laatste twee, drie wedstrijden gespeeld heeft - gewoon in zo’n wedstrijd al mist, dat zegt toch iets over zijn kwaliteiten. Verder vond ik Kahya een heel behoorlijke wedstrijd spelen en ik denk nogmaals dat er in de eerste helft goed gewerkt is, goed collectief gestoord, maar dat wij nog wel een niveautje hoger moeten om in de eredivisie potten te kunnen breken.’

De kille cijfers staan op het scorebord: 0 – 3. Dat staat ook op deze site, op teletekst! Moet het Haagse publiek zich zorgen gaan maken?

‘Nee, vind ik niet. In de eerste plaats is het zo, dat deze tegenstander een ploeg is uit de Spaanse Primera Division en dat is dus een miljoenenploeg, daar mag je van verliezen. Vooral daarom vind ik, dat wij het in de eerste helft heel behoorlijk gedaan hebben. Wat er in de tweede helft gebeurd is, met een achterhoede die er staat met een rechtspoot op linksachter, met een Joksimovic die helemaal niets brengt, met een Teixeira die eigenlijk niet kon lopen en met Schwiebbe die helemaal geen rechtsachter is, dan weet je dat de problemen komen.

Ik denk dat het publiek dat die ploeg niet kwalijk kan nemen. Het is wel een constatering, dat ik wel gelijk heb als ik doordeweeks zeg, dat er een aantal mensen het fysiek en mentaal niet meer op kunnen brengen. Vooral fysiek en dat je met deze ploeg natuurlijk nog wel een paar versterkingen nodig hebt om werkelijk op eredivisieniveau te acteren, want je ziet dan plotseling hoe smal je bent, als je problemen in je ploeg hebt.’

In hoeverre gaan de komende dagen tijdens het trainingskamp in Garderen nog gebruikt worden om weer spelers te testen?

‘Ik zit natuurlijk elke dag te wachten op de tewerkstellingsvergunning van Bogdan Milic, zodat hij aan kan sluiten in het trainingskamp. Dan maken wij naar voren toe een vuist en ik ga waarschijnlijk in de loop van volgende week ook even naar het buitenland om naar een speler te kijken. Dus wij zijn er heel nadrukkelijk mee bezig en deze keeper van vanmiddag (Michal Danek - red.) hopen wij mee te nemen naar het trainingskamp, want die maakte wel een goede indruk op mij. Alleen ik wil meer van hem zien en zo maken wij elke keer kleine stapjes. Aan de onderkant snijden wij een en ander weg, waarvan wij denken dat het niet goed genoeg is en aan de bovenkant stoppen wij erin wat beter is. En als die vier, vijf jongens die er vandaag helemaal niet bij waren, gewoon kunnen aansluiten, dan denk ik dat wij er steeds sterker op worden.’

Je hebt ook gesproken over een bod op een rechtsback van een andere eredivisieclub. Hoe staat daar de vlag ervoor?

‘Die onderhandelingen lopen en het verschil tussen vraag en aanbod is vrij fors, maar dat is vaak zo in het begin bij de onderhandelingen!’

© Sportsignaal Voetbal Magazine