Datum plaatsing: 05-08-2008 22:40:00

ADO Den Haag verliest van Swansea

Vanavond 5 augustus speelde ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen 'de club van John van Zweden', Swansea. Het was voor Swansea de laatste oefenwedstrijd voordat aanstaande zaterdag in Engeland de competitie begint.

Ondanks de vele regen van de afgelopen dagen was het veld in het Liberty Stadium goed bespeelbaar.

Na 6 minuten had Van der Haar de eerste kans op een doelpunt in de wedstrijd, maar deze werd door Dorus de Vries gestopt, daarna was het voornamelijk Swansea wat de klok sloeg.

Swansea domineerde in de eerste helft het spel wat in de 37e minuut resulteerde in een doelpunt voor Swansea door Andrea Orlandi. Daarna kreeg de thuisploeg nog een kans, maar deze bal verdween in het zijnet. Na 2 minuten toegevoegde tijd vanwege blessurebehandeling werd de rust aldus bereikt met de 1-0 stand in het voordeel van Swansea.

Rankovic werd in de 32e minuut  vanwege een blessure vervangen door Teixeira.

Aan het begin van de tweede helft werd Bodde (spelend voor Swansea) gewisseld.

Dorus de Vries moest vlak voor het ingaan van het Haags kwartiertje handelend optreden toen een corner van Den Haag gevaarlijk in de buurt van zijn goal kwam. Daarna zette het haagse team wat meer druk, waardoor het Haags kwartiertje ook in Wales in ere werd gehouden.. Toch werd er aan het eind van de wedstrijd nog met moeite een 2-0 stand van de thuisploeg voorkomen. Ook Zwinkels voorkwam daarna nog met een spectaculaire redding een volgende kans van Swansea, zodat de schade beperkt bleef tot 1-0.

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels,Faber, Horvath,  Rankovic (32. Teixeira), Bosschaart, Schwiebe (75. Mike de Geer), Knopper, Resodihardjo (81. de Meersman),  Cornelisse (63. Meric) , Soltani  (63. Verhoek) en Van der Haar (63. Immers)

Er waren 4525 toeschouwers op  de wedstrijd afgekomen.

De volgende oefenwedstrijd wordt aanstaande zondag 10 augustus om 14.30 uur in het Forepark gespeeld tegen Real Valladolid. De wedstrijd is zonder clubkaart te bezoeken, toegangskaarten kunnen worden aangeschaft bij de Ticketbox.