Datum plaatsing: 18-05-2008 18:30:00

Nachtmerrie eindigt in sprookje: PROMOTIE!

ADO Den Haag heeft een bizar seizoen met een formidabele nacompetitie onverwacht positief afgesloten. In de derde en beslissende wedstrijd won ADO dik verdiend van RKC en bezorgde de 14.500 toeschouwers een eerste echt hoogtepunt in het nieuwe stadion: promotie!

Alles was weer eens ouderwets in het nieuwe stadion. enorme wachtrijen, waardoor de wedstrijd een kwartier later moest beginnen, goede sfeer en aan het eind supporters op het veld. Tot zover het veiligste stadion van Europa, maar daar hadden we op deze site al eerder melding van gemaakt!

Het maakte allemaal weinig uit. ADO speelde met de teruggekeerde Rankovic in de defensie en Meric begon weer in de basis. Immers nam de plek in van de geschorste van der Haar. Toch was het weer even spannend de eerste  minuten. Zeker omdat scheidsrechter Wegereef in de eerste vijf minuten zowel Kum als Bosschaart geel voorschotelde en de defensie dus op scherp stond. Daarna nam ADO het heft in handen. In de tiende minuut schoot Meric snoeihard op de paal, na een mooie aanval.  En ADO zette door. De kansen volgden elkaar op. Knopper, Immers, Meric, zelfs Bosschaart: allen hadden kansen om de 1-0 te scoren. RKC stelde er zowat niets tegenover.

Na de rust zette ADO gewoon door. Vooruit voetballend en met de steun van de supporters bleef ADO kansen creeeren. Obodai kreeg geen voet aan de grond en Knopper en Cornelisse speelden een knappe wedstrijd. Martijn Reuser van RKC was op het oog de enige die wel de kansen bij RKC zag toen de tijd begon te dringen voor Den Haag. Keer op keer probeerde hij zijn ploeggenoten naar voren te schreeuwen, maar zonder succes. Zelf speelde hij niet geweldig, maar de vrije trappen en corners van hem bleven levensgevaarlijk. ADO bleef kansen creeeren. Meric speelde goed en was dreigend, alleen Verhoek speelde weer zwak.

In de 74e minuut was het dan zover. De hardwerkende Immers leverde een perfecte voorzet af op Knopper die kruislings inkopte en de 1-0 op het bord zette. Toen vier minuten later Cornelisse met een terechte penalty de 2-0 op het bord zette, was het stadion te klein. Spelers vlogen elkaar in de armen, de winst was binnen. Toch wist RKC er nog een laatste offensief uit te persen. Met een schitterend schot wist de Ceulaar nog Robert Zwinkels te verassen en toen werd het ineens heel, heel spannend. Knopper was al gewisseld voor Hoogendorp, dus op het middenveld verloor Den Haag de slag. Echte kansen kwamen er niet meer voor RKC. Het was moegestreden en ADO had door de adrenaline nog een paar zuchtjes meer adem. Even leek Verhoek nog rood te krijgen, maar Wegereef had zich vergist: hij dacht dat hij de speler eerder ook al geel had gegeven. De toegesnelde spelers van ADO konden het gelukkig duidelijk maken aan de scheidsrechter en hij moest zijn rode kaart terugtrekken. Het betekende allemaal tijdswinst.

Het laatste fluitsignaal werd gevolgd door een ouderwetse bestorming van het veld met juichende supporters. Het mooist was toch wel de ontlading bij de spelers. De nachtmerrie die de competitie was dit jaar , werd afgesloten met een schitterend sprookje in de nacompetitie.  ADO Den Haag is terug in de Eredivisie!