support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ZWO 22 17 2 3 53
2 HER 22 15 2 5 47
3 EIN 22 11 6 5 39
4 ALM 23 12 3 8 39
5 VVV 23 10 6 7 36
6 MVV 22 10 5 7 35
7 JAZ 23 10 5 8 35
8 RJC 23 10 4 9 34
9 WII 22 9 6 7 33
10 TEL 23 8 8 7 32
11 NAC 23 9 4 10 31
12 JPS 23 8 6 9 30
13 ADO 23 7 7 9 28
14 GRA 23 7 6 10 27
15 DOR 23 7 5 11 26
16 JAJ 22 5 9 8 24
17 DBO 23 7 2 14 23
18 HEL 23 6 4 13 22
19 TOP 23 6 3 14 21
20 JUT 23 4 5 14 17
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 08-04-2008 09:45:00

AD/HC: 'Anarchie tiert welig bij ADO DH'Door DENNIS JANSEN

Heel Nederland vernam gisteren dat André Wetzel met ingang van het nieuwe seizoen trainer wordt van ADO Den Haag.
Maar hoe vreemd: op de doorgaans keurig bijgehouden website van de Haagse voetbalclub staat niets van dit nieuws.

Daar bovenop kwam de opmerking van de algemeen directeur ad interim John Arzbach dat 'Wetzel de belangrijkste kandidaat is'. Trouwens, de website van VVV Venlo, de huidige werkgever van Wetzel, had 't wél gemeld: 'Wetzel tekent bij ADO Den Haag.'

"Of ADO Den Haag hierdoor voor joker staat? Ja, dat kun je wel zeggen," meent John Arzbach.

Het mag duidelijk zijn: de anarchie tiert welig in de gelederen van ADO Den Haag. In de krochten van het stadion wordt momenteel een ongekende soap afgedraaid, waarin mensen elkaar het licht in de ogen niet gunnen, waar roddel en achterklap heerst, maar waar nog altijd geen cent te makken is. De voetbalclub ligt op z'n gat, maar eigenbelang en clubbelang struikelen over elkaar heen. De supporter is volkomen in de war: is Wetzel nu vastgelegd? Of komt Martin Jol? Heeft Mark van der Kallen het al voor het zeggen? En hoe groot is eigenlijk die groep Braaksma, die nu weer ADO-collectief heet? En hoe staat het met het crediteurenakkoord?

Waar André Wetzel (56) persvrienden van de NOS en TV West thuis uitnodigde, is de handtekening van John Arzbach nog altijd niet gezet. De algemeen directeur is als enige tekenbevoegd voor het contract van een nieuwe trainer. "De raad van commissarissen heeft André Wetzel aangesteld en niet de directie. Dat hij zelf naar buiten treedt met het nieuws is voor zijn rekening," zegt Arzbach die gisteravond laat een onderhoud had met Pierre Heijnen, de voorzitter van de raad van commissarissen. Heijnen: "Er is een principe-akkoord onder voorbehoud dat ADO Den Haag financieel gered wordt. Dat moet nog vervolmaakt worden in een definitief contract."

De directie (Arzbach) en raad van commissarissen hebben een verschil van inzicht in het technisch beleid. Met de komst van Wetzel als eindverantwoordelijke voor het technisch beleid, blijft er voor de huidige technisch manager Peter Hofstede niet veel meer over dan een bijrol. Hofstede heeft aangegeven dat absoluut niet te zien zitten. Arzbach ook niet.

"Wij," zegt Arzbach namens de directie, "opteren voor de weg die we vorig jaar zijn ingeslagen. Dus met twee verantwoordelijke mensen voor het technisch beleid: de manager (nu Peter Hofstede) en de trainer (nu Wiljan Vloet). De raad van commissarissen wil één verantwoordelijke man voor het hele technisch beleid."

Arzbach zocht twee weken geleden contact met Martin Jol, volgens velen de man die ADO Den Haag er weer bovenop zou moeten/kunnen helpen. Jol had wel trek en kreeg nog meer trek toen de groep-Braaksma zich weer meldde op het strijdtoneel. Het 'ADO-collectief', zoals de zakenmannen rond Lammert Braaksma zich noemen, bespreekt vanavond een voorstel richting de voornaamste schuldeisers van de club. Die gingen drie weken geleden niet akkoord met het voorstel van ADO om zeventig procent van hun vordering in te leveren. Het 'ADO-collectief' die de komst van John van Ringelenstein toejuichen, zou nu een beter voorstel voorbereiden met één voorwaarde: Jol moet de technische leiding krijgen.

ADO bereikte echter al een overeenkomst, het zogeheten Memorandum of Understanding, tussen de club, de Stichting Stadionontwikkeling (SSO), de gemeente Den Haag en de Rijswijkse zakenman Mark van der Kallen. Laatstgenoemde, die ADO eind vorig haar voor het faillissement behoedde, zou dan acht miljoen euro investeren. Op voorwaarde dat er een crediteurenakkoord komt.


Van der Kallen die al vier maanden de salarissen betaalt van iedereen bij ADO, reageert verbaasd op het ordinaire gevecht binnen de voetbalclub. ,,Ik weet niets van een strijd tussen investeerders. Oorlog wordt het zeker niet, want het uitgangspunt is altijd geweest om ADO te redden. Als de groep-Braaksma nu wél bereid is te helpen, is dat slechts verheugend. Als die groep het betere aanbod hard kan maken, dan is het aan de raad van commissarissen en de gemeente om daar een besluit in te nemen."

De geruchten dat Wetzel is aangesteld door Van der Kallen, verwijst hij naar het rijk der fabelen. ,,Ik stel André Wetzel niet aan, daar ga ik niet over. Ik heb alleen twee maanden geleden een kopje koffie met hem gedronken om te peilen of hij interesse had in ADO. Nou, dat had hij. Daarna is hij het traject ingegaan met de directie en de raad van commissarissen. Ik sta daar geheel buiten."