support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 35 22 8 5 74
2 RJC 35 20 11 4 71
3 GRO 35 21 7 7 70
4 DOR 35 18 12 5 66
5 ADO 35 16 11 8 59
6 GRA 35 18 5 12 59
7 JAZ 35 15 7 13 52
8 NAC 35 14 9 12 51
9 MVV 35 14 8 13 50
10 EMM 35 14 6 15 48
11 HEL 35 13 8 14 47
12 CAM 35 13 6 16 45
13 VVV 35 12 9 14 45
14 JAJ 35 10 9 16 39
15 EIN 35 8 15 12 39
16 JPS 35 9 7 19 34
17 TEL 35 9 6 20 33
18 TOP 35 10 2 23 32
19 DBO 35 7 9 19 30
20 JUT 35 5 9 21 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 14-09-1996 00:00:00

Dordrecht'90 - ADO Den Haag 0-0



 bron: www.fcdordrecht.nl

DORDRECHT'90 WEERSTAAT HAAGSE FURIE
Dordrecht'90 hield afgelopen zaterdag aan de enerverende confrontatie tegen het stormachtig aanvallende ADO Den Haag een kostbaar punt over: 0-0.
En iedereen van de 2000 aanwezigen, waaronder veel zich ditmaal keurig gedragende Haagse supporters, zal moeten beamen dat de Verbeek-brigade met deze oogst de handen dicht mag knijpen.
Het gezicht van Robert Verbeek, na het perspraatje van zijn collega Mark Wotte (die terecht over twee verliespunten van zijn ploeg repte), sprak dan ook boekdelen. Aan alles was te merken dat ook in zijn ogen een gelijkspelletje het hoogst haalbare voor zijn formatie was. "Ik ben tevreden met deze 0-0", waren de eerste woorden die hij tot de pers sprak.
Het gezicht van de ex-Spartaan, die zijn zaakjes aan de Krommedijk goed voor elkaar heeft, versomberde echter toen het optreden van zijn manschappen in het eerste bedrijf ter sprake kwam. Daaraan kleefden immers nogal wat mankementen. Dordrecht090 had het louter aan doelman Peter van der Kwaak en het verdedigend uiterst geconcentreerd spelende en na afloop moe en voldane kwartet Melvin Plet-John Baven-Joop Lankhaar- Eric van de Merwe te danken, dat het niet door de Haagse furie was weggeblazen.
"Wij hebben ons door Den Haag laten overbluffen", was Verbeek het met het journaille eens. De thuisclub speelde d ploeg van Mark Wotte, die via pressievoetbal een portie Haagse bluf van de bovenste plank etaleerde, extra in de kaart door niet aan te sluiten. "Onze linies lagen veel te ver uit elkaar", sipte Verbeek. Na rust, toen Dordrecht'90 veel beter meedeed en de Haagse storm was geluwd, was dat euvel een stuk minder. Verbeek had toen Peter van der Kwaak opdracht gegeven de bal ver uit te schieten in plaats van naar Joop Lankhaar of een andere verdediger te gooien of te plaatsen. Dat scheelde al gauw een meter of vijftien, omdat de laatste linie bij de uittrap van Van der Kwaak dichter naar de middenvelders schoof.
De aanvallende daden van Dordrecht'90 stelden in deel één niets voor. De Haagse aanvoerderdoelman Roy Beukenkamp behoefde zich alleen maar om wat terugspeelballen te bekommeren. Dordrecht'90 kwam in de eerste omloop zegge en schrijven twee keer over rechts door toedoen van Glenn Summerville en Melvin Plet bleven echter tot verdriet van Verbeek niet op maat. Vanaf de linkerkant kwam helemaal niets. Na de kantwisseling gokte Verbeek op de rechterkant door Richard Plug daar te posteren. Iets wat goed uitpakte, want de ex-speler van Telstar zwiepte een aantal goede voorzetten voor het doel van Beukenkamp. Al kwam zijn beste voorzet kort voor tijd vanaf de linkerkant. Glenn Summerville leek de bal bij de eerste paal in te glijden, maar werd op het allerlaatste nippertje geblokt door invaller Maurice Steijn.
"We hadden voor hetzelfde geld kunnen verliezen ook", was Wotte opgelucht over de ultieme ingreep van Steijn. Het luidkeels door de grote Haagse aanhang aangemoedigde ADO Den Haag hield aan de niet aflatende omsingeling in de eerste episode slechts een geplaatst schot van Maurice Groenteman op de kruising van paal en lat over. Voor de rest streek de uitblinkende Peter van der Kwaak, die na drie minuten door gestopte inzetten van Michel Groenteman en John de Jong al volledig was warmgedraaid, alle plooien glad. Dit onder meer bij een slippertje van John Baven. Vooral de manier waarop hij een van dichtbij afgevuurde kopbal van John de Jong op de vuist nam was knap te noemen. Geluk had de lange sluitpost in de slotfase toen hij verkeerd uittrapte en de bal via de voet van Baven voor het been van invaller Peter Kruit sprong. Door zich met ware doodsverachting in de baan van het schot te werpen voorkwam hij een Dordtse nederlaag en een smet op zijn goed gespeelde wedstrijd.
Na rust behoefde hij veel minder in actie te komen. Alleen in de laatste tien minuten - Wotte had met drie verse krachten het aanvallende vuurtje weer opgepookt - moest hij de handen weer flink uit de mouwen steken. Met hulp van Eric van de Merwe, die tot zijn geluk en opluchting een inzet van Vergillia Texeira via zijn lichaam buiten de palen zag springen, lukte 'Kwaak' dat.


In de voorgaande 35 minuten hield Dordrecht'90 gelijke tred met de Hagenaars, van wie afgewacht moet worden hoelang zij dit krachtenverslindende voetbal volhouden. John Baven, ooit door het duo Mark Wotte-Co Adriaanse als A-junior uit het Zuiderpark weggestuurd, blufte de later vervangen Jeffery Rutten nog verder af en demonstreerde zijn toegenomen zelfvertrouwen door alle kopduels te winnen. En Joop Lankhaar en Mischa Rook maakten ex-Katwijker Pim Langeveld in deel twee vrijwel onzichtbaar. Invaller Rodney Elliot deed het beduidend beter als Ceylan Arikan en de slimme Cor Lems liet zien dat de aangepaste trainingen van Robert Verbeek hem geen windeieren leggen.
"Al moet je niet drie van dit soort wedstrijden in de week spelen hoor", hijgde de geroutineerde Rotterdammer later in de kleedkamer uit. De ijverige aanvaller Peter van der Veen, die dus met name voor rust op een eiland stond en dus wel een erg ondankbare taak had en na de doelwisseling een keer rakelings naast schoot, moest nog plaats maken voor de herstelde en afgeslankt Marco de Laat. De ex-PSV'er zal zich in de komende duels voor Dordrecht'90 moeten gaan bewijzen. Een even dankbare als ondankbare taak. De Dordtse defensie, waar Hennie de Romijn ditmaal geblesseerd ontbrak, raakt steeds beter ingespeeld en staat inmiddels stevig in zijn fundamenten. Aan het middenveld, waarvan het te hopen is dat Cor Lems fit blijft, moet beslist nog het nodige gesleuteld worden. Met name Glenn Summerville zal meer moeten gaan brengen. Het probleem ligt duidelijk in de diepgang missende aanval, waarin het centrum een echt balvast aanspeelpunt ontbreekt en door het vertrek van Harry van der Laan en de zware blessure van Dirk Jan Derksen te veel doelpunten heeft ingeleverd.
Opstelling Dordrecht'90: Van der Kwaak; Plet, Lankhaar, Baven, Van de Merwe; Arikan (Elliot), Rook, Summerville, Lems; Van der Veen (De Laat), Plug.
ADO Den Haag: Beukenkamp; Faerber, Heesen, Texeira, De Vreede; Sandel, Langeveld, De Jong (Kruit); Rutten (Burgos), Groenteman (Steijn), Iliohan.