Datum plaatsing: 06-04-1996 23:55:00

Dordrecht'90 - FC Den Haag 2-0

Dordrecht'90 toont tegen FC Den Haag ook nog te kunnen winnen.

Nauwelijks waren er zaterdagavond twintig seconden gespeeld, of de spelers van Dordrecht'90 konden reeks juichen. In de wedstrijd tegen FC Den Haag. Harry van der Laan tikte na goed aangeven van Glenn Summerville de bal simpel in het Haagse doel en opende zo de score.

Helaas wist de thuisclub deze snelle opening niet één, twee, drie uit te breiden. Vooral Dirk Jan Derksen en Ronald Hoop gingen slordig met de hun geboden kansen om. Hierdoor lukte het FC Den Haag om de tegenaanval te zoeken. Gelukkig voor de thuisclub stond doelman Van der Kwaak op scherp, en met een aantal prima reddingen hield hij het Dordtse doel schoon.

2x rood
Brian Wilsterman van Dordrech'90 en Gavin Price van FC Den Haag haalden het einde van de wedstrijd niet. Beide spelers vonden het nodig om buiten het zicht van arbiter Elburg met elkaar op de vuist te gaan. Helaas zag grensrechter Roelofsen de beide kemphanen met elkaar aan het stoeien, waarna hij leidsman Elburg daarop attent maakte. Voor Elburg een reden om zowel Wilsterman als Price de rode kaart te geven.

In de tweede helft van het duel leek FC Den Haag sterker te worden, en de gelijkmaker hing in de lucht. Helaas stond de Haagse aanval niet genoeg op scherp en bleef Dordrecht'90 de 1-0 voorsprong in handen houden.

Kansen
Ondanks de aanvalswoede van FC Den Haag kreeg ook Dordrecht'90 nog kansen om de score te verhogen. Echter Harry van der Laan verzuimde om zijn vroegere broodheer definitief de mond te snoeren.
Toch was het Dordrecht'90 dat drie minuten voor tijd de wedstrijd zou beslissen. Richard Plug zette FC Den Haag doelman De Jong o het verkeerde been en schoot de bal fraai in het Haagse doel: 2-0.