support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 RJC 7 6 0 1 18
2 VVV 7 4 2 1 14
3 GRO 7 4 1 2 13
4 CAM 7 4 1 2 13
5 GRA 7 4 1 2 13
6 EMM 7 3 3 1 12
7 ADO 7 3 3 1 12
8 JAZ 7 3 2 2 11
9 DOR 7 2 4 1 10
10 JUT 7 3 1 3 10
11 JPS 7 3 1 3 10
12 EIN 5 2 3 0 9
13 WII 6 2 2 2 8
14 MVV 6 2 1 3 7
15 NAC 7 2 1 4 7
16 HEL 7 2 1 4 7
17 DBO 7 2 0 5 6
18 TOP 6 1 1 4 4
19 JAJ 6 0 1 5 1
20 TEL 7 0 1 6 1
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 05-03-2008 23:45:00

Dordt en ADO aan elkaar gewaagdDordrecht'90 en ADO Den Haag hadden voor de onderlinge confrontatie van voorbije zondag beiden twee wedstrijden op rij gewonnen. Dat de twee teams aan elkaar gewaagd bleken te zijn en dat er een 1-1 uitslag uit de bus rolde, was daarom niet zo verbazingwekkend. en dat het treffen de amper duizend kijkers aan de Krommedijk nauwelijks kon boeien al evenmin, gezien de erbarmelijke weersomstandigheden die de acteurs op het veld tot op het bot doorweekt en verkleumd moeten hebben.
De wedstrijd viel grof gezegd in drie gedeelten uiteen: het eerste kwartier, waarin Dordrecht'90 nooit langer dan vijf tellen balbezit had en ADO Den Haag verzuimde met dat gegeven iets te doen, de rest van de eerste helft, waarin de thuisploeg overheerste en een voorsprong nam en de gehele tweede omloop, waarin de Haagse bezoekers duidelijk de sterkere waren en op gelijke hoogte kwamen, doch de kansen over en weer vielen. Conclusie: terechte uitslag, verdiende puntendeling.

 


Wat op het eerste gezicht een tegenslag leek te zijn (het geblesseerd uitvallen van Joop Lankhaar), bleek achteraf bekeken niet zo slecht uit te pakken voor Dordrecht'90. Lankhaar werd vervangen door Arno Schaap, Karsten Myssing deed een stapje naar achteren en plots had de thuisploeg de controle over het middenveld die men in de openingsfase gemist had. Omdat iedereen en alles de voorzet van Patrick Kalkema na vier minuten miste, kwam Dordrecht'90 die periode niettemin ongeschonden door.
Het team van Robert Verbeek werd in de zeventiende minuut voor het eerst echt gevaarlijk. Een inzet van Rui Monteiro werd uit de doelmond weggekopt en fel jagen op Barry de Vreede leverde Chima Onyeike balbezit op, maar zijn schot verdween in het zijnet. Een mooie diepe voorzet van Monteiro, terugkoppen van Mischa Rook en binnentikken door Myssing betekenden na een klein half uur toch 1-0 voor Dordrecht'90, dat daarna via Monteiro (goalie Max de Jong stopte het leer met wat mazzel met de borst) en Rook (kopbal net naast) uitzicht op meer kreeg.
Aan de andere kant kwamen de gastheren goed weg toen André Hol, opnieuw degelijk spelend, even geen afspeelmogelijkheden zag en de bal inleverde bij Maarten Bak, die Jaco de Ligt tot een ingreep dwong. Diezelfde Bak kreeg op slag van rust zijn voet niet voldoende tegen een voor het doel langsschietende bal, waardoor Hol glijdend redding kon brengen. Kort na de pauze kwam het elftal van André Hoekstra niettemin op gelijke hoogte. Jean Paul van Bilsen kopte het leer in de voeten bij Ali Boussabon, die de opkomende Bas Lensink bediende: 1-1.
ADO Den Haag, dat veel feller was dan in de eerste omloop stond Dordrecht'90 in de door veel strijd van beide kanten beheerste tweede helft weinig meer toe dan een schot uit de draai van Gert Aandewiel - die bepaald nog geen opvallende rol vervulde - en een actie van Rui Monteiro, die Gert van Berkum poortte en voorzette, maar voor het doel niemand voor het vervolg vond. De Hagenaars kwamen zelf ondanks veel balbezit overigens ook niet verder dan een één-twee tussen Patrick Kalkema en Edgar van de Roer (door eerstgenoemde afgerond met een 'stiffie' net over) en een schot van Maarten Bak dat door De Ligt gestopt werd.
Scoreverloop: 1-0 Karsten Myssing, 1-1 Bas Lensink.
Opstelling Dordrecht'90: De Ligt; Hol (Raven), Lankhaar (Schaap), Van Bilsen, Sandvliet; Monteiro, Aandewiel, Myssing, Plug; Onyeike en Rook.
ADO Den Haag: De Jong; Faerber, De Vreede, Meijer, Van Berkum; Laguna Burgos (Grïnholz), Boussabon, Lensink; Kalkema, Van de Roer (Van der Heijden) en Bak (Koers).
Bijzonderheden: Arbiter Wout Schaap gaf geel aan Gert Aandewiel van Dordrecht'90. De thuisclub miste Cor Lems (wel de training hervat), Eric van de Merwe (lies) en Glenn Summerville (enkel). ADO Den Haag deed het zonder vaste waarden als Dennis Iliohan, Maurice Steijn (beiden geschorst), Marcel Karlas en Pim Langeveld (beiden geblesseerd). Ook Bas Lambooy ontbrak wegens een kwetsuur op het appèl. Ronald Hoop, die niet inging op een aanbod van Dordrecht'90, traint nu mee bij ADO Den Haag en lijkt daar wel een contract af te kunnen dwingen.