Datum plaatsing: 29-02-2008 23:40:00

ADO Den Haag wint belangrijk duel bij RBC

ADO Den Haag heeft in Roosendaal een belangrijke zege geboekt. In een barslechte wedstrijd werd met 0-1 gewonnen nadat de keeper (en oud ADO-er) Friebel een vreselijke blunder maakte en een schotje van Hans van der Haar per ongeluk in het goal rolde.  Met de overwinning is de nacompetitie een stuk dichterbij gekomen en zelfs de vijfde periode is nog haalbaar.

ADO begon zonder Cornelisse en Janmaat. Rijaard (die prima speelde) en Immers vervingen hen. ADO begon de wedstrijd slecht. De wedstrijd was nog geen minuut oud of Martha van RBC kon vrij uithalen na een knappe voorzet. Bosschaart wist de bal van de doellijn te halen en zo een doelpunt te voorkomen. Nog geen twee minuten later kreeg dezelfde Martha nog een kans, maar hij had het vizier niet op scherp. In de 19e minuut kwam ADO op voorsprong. Het had nog geen kans gecreeerd en het schuivertje van Hans van der Haar was ook geen kans te noemen. Toch verkeek doelman Friebel zich lelijk op de bal en die rolde pardoes de goal in: 0-1. Wesley Verhoek had de wedstrijd nog geen drie minuten later kunnen beslissen toen hij na een knappe lange bal alleen op de goal afging, maar helaas miste hij de grote kans. Ook in de rest van de wedstrijd maakte Verhoek een zwakke indruk. Een aantal keer wist hij knap tot aan de lijn te komen, maar zijn voorzetten misten scherpte

Na de 0-1 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. RBC kon geen overwicht creeeren en ADO Den Haag verdedigde solide en won de slag op het middenveld, maar kreeg nauwelijks kansen. Knopper werkte hard, maar was ongelukkig. De verdediging van ADO was de sterkste linie.

In de tweede helft wist ADO eigenlijk geen enkele echte kans te creeeren. RBC kreeg een grote kopkans via (weer) Martha, maar die kopte recht in de handen van de weer prima keepende Zwinkels. Daarna was RBC alleen in blessuretijd nog gevaarlijk bij een corner waar ook keeper Friebel was opgekomen.

Het kon de 400 meegereisde fans weinig schelen. De overwinning zorgde ervoor dat ADO opklimt naar de vijfde plek op de ranglijst. De hoogste positie dit jaar en met MVV op twee punten in het vizier. Daarnaast kan ADO met enige mazzel nog de vijfde periode in de wacht spelen. En een prijsje zou dit jaar toch wel prettig zijn. Maar nacompetitie is heilig. En daar komen we nu heel dicht in de buurt..... Een klein minpunt van de wedstrijd was toch wel het uitjouwen door een gedeelte van de haagse fans van van der Haar. Ook hij speelde geen goede wedstrijd, maar om de topscorer van ADO met ook nu weer de (gelukkige) winnende treffer zo te bejegenen getuigt van weinig realisme. Zeker omdat de andere spitsen van ADO net zo weinig voor elkaar kregen en ook Hoogendorp in zijn korte speeltijd geen enkele indruk wist te maken.