Datum plaatsing: 23-02-2008 17:55:00

Robert Zwinkels redt ADO tegen Omniworld

Vrijdagavond heeft Robert Zwinkels zijn keuze als eerste doelman voor Stefan Postma meer dan waard gemaakt. De uitermate zwakke verdediging van ADO DH was de laatste kwartier een gatenkaas. Mede door het slechte spel van de Omniworld spitsen en het goede keepers werk van Zwinkels kon ADO toch nog één punt binnenhalen.

Het weer deed vrijdagavond denken aan het weer bij de uitwedstrijd tegen Omniworld. Een stormachtige wind, die ook nog van invloed was op het spel.

Na de gunstige berichten vanuit de politiek was iedereen bij ADO behoorlijk opgelucht en het leek er op dat dit zijn weerslag had op het spel van het team van Wiljan Vloet. ADO DH ging  goed van start en speelde vanaf de eerste minuut aantrekkelijk voetbal. Het leek erop dat ADO Den Haag de blamerende nederlaag tegen Omniworld uit goed recht wou gaan zetten. Het Haagse team ging zelfs zo goed van start dat nog in de eerste minuut Wesley Verhoek een doelpunt had kunnen maken, maar de keeper van Omniwordl wist die bal te stoppen.

De eerste de beste aanval van Omniworld ging als een warm mes door een zacht pakje boter , door het hele Haagse middenveld en verdediging. Matusiwa mocht vrij op het Haagse doel schieten en scoorde de 0-1. In de 26ste minuut moest Cornellise al het veld verlaten met rugklachten en kwam Ranckovic in het veld. Mede hierdoor hier door kwam er iets meer aanval in de ploeg wat in de 33 ste minuut resulteerde in de 1-1 van Wesley Verhoek. Tot verdriet van de supporters moest Dayrl Janmaat voor de rust ook gewisseld worden omdat hij zich geblesseerd had. Hij was juist één van de weinige spelers die wel goed verdedigde. Zijn vervanger was Daniël Rijaard.

Na de thee weigerden de bezoekers de 'trekker' over te halen en was het aan doelman Robert Zwinkels te danken dat de Hagenaars toch nog het punt behielden. Omniworld was bij vlagen veruit de meerdere en het was een geluk dat de spitsen uit Almere niet hun beste dag hadden. In de 68e minuut kwam Rick Hoogendoorp voor Schwiebbe het veld in, maar ook Rick kon het doel niet vinden. In de 90e minuut had Richard Knopper nog een dot van een doelkans, maar de keeper van de tegenpartij wist goed te redden en daardoor werd de eindstand slechts 1-1.

Komende dinsdag oefent ADO in het Forepark Stadion tegen het Russische FC Zenit van trainer Dick Advocaat en vrijdag speelt ADO Den Haag uit tegen RBC.