Datum plaatsing: 17-02-2008 15:55:00

ADO doet goede zaken in Deventer : 1-2

ADO Den Haag heeft de opgaande lijn doorgezet. ADO nam revanche op de Go Ahead Eagles, die eerder de eerste uitzege ooit in het Forepark boekten. In een gelijkopgaande wedstrijd won ADO met 1-2 door doelpunten van Immers en in de slotfase Richard Knopper, die dus eindelijk zijn waarde eens bewees.

ADO begon met dezelfde opstelling als vorige week, waar Van der Haar, Texeira en Knopper dus ontbraken ten faveure van Immers, El Massaoui en El Kadi. Die laatste twee speelden vorige week al erg goed, maar de verkiezing van Immers wekte wel verbazing. Tegen Telstar speelde Immers op zijn minst een ongelukkige wedstrijd.

In de eerste helft gebeurde er niet al teveel. Er werd met weinig tempo gespeeld en er viel niet al teveel te beleven in de Adelaarshorst. Kleine kansjes waren er voor de Eagles, maar de grootste kans was voor Lex Immers. Volledig vrij kon hij een afgeslagen bal inschieten, maar hij ramde de bal ver over het goal. De tweede kans voor Immers was veel moeilijker, maar die wist hij nu wel te benutten. Een gedrukt schot zorgde voor de 0-1 voorsprong met rust, alhoewel Zwinkels nog wel vlak voor rust ADO voor de gelijkmaker behoedde.

In de tweede helft speelde Go Ahead naar de harde kern toe en had duidelijk het betere van het spel. En dat betaalde zich al snel terug. Na slordig uitverdedigen van ADO was Ahahaoui er als de kippen bij om nu wel voor de gelijkmaker te tekenen. In deze fase mocht ADO van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. Alhoewel ADO niet overlopen werd en bleef strijden, waren de betere kansen toch voor Go Ahead. Ahahaoui kopte Go Ahead bijna op voorsprong, maar de bal ging net naast.  Aan het einde van de wedstrijd kreeg Verhoek nog een mooie kans, maar hij had het vizier zoals vaker niet goed staan.

Juist op het moment dat beide ploegen met een gelijkspel genoegen leek te nemen, was het Richard Knopper -die met zowat zijn eerste balcontact-  in de 87e minuut die daar anders over dacht. Knopper wist beheerst te scoren in de 87e minuut en zorgde daarmee voor de drie punten. En daarmee staat ADO sinds tijden weer eens op een plek die recht geeft op deelname aan de nacompetitie én staat nu boven de Eagles. Als vrijdag van Omniworld gewonnen wordt, gaan het op sportief gebied er gelukkig wat beter uit zien.

datum:17-02-2008 12:30