Datum plaatsing: 18-01-2008 22:35:00

Moeizame winst op FC Dordrecht

Zo'n 4000 supporters hadden het barre weer getrotseerd en waren naar het Forepark getogen.Toen de supporters het stadion betraden merkte men pas goed hoe de regen en wind vrij spel hielden in het stadion. Men zocht massaal de hogergelegen (zit)plaatsen op om zo aan de harde regen en wind te ontsnappen.

Ttrainer Wiljan Vloet had dit keer een gedeeltelijk ander elftal op het veld gezet met een aantal spelers uit het tweede, zo speelden El Moussaoui en El Kadi in de basis en zaten Aleksander Rankovic en Raymond Victoria op de bank. Keeper Zwinkels was door het vertrek van Stefan Postma weer zeker van een basisplaats.

De spelers van Den Haag waren na de smadelijke uitwedstrijd tegen Dordrecht (0-5) begin dit seizoen gebrand op revanche. Na lange tijd leken ze de gretigheid weer te pakken te hebben, hetgeen in de 22e doelpunt in een doelpunt van Van der Haar resulteerde. In de 38e minuut kreeg Dordrecht speler Sequira wegens een overtreding op Hans van der Haar een terechte 2e gele kaart en dus rood. In plaats dat ADO Den Haag daarna het overwicht op het veld uitbuitte zakte het team weer in, maar gelukkig was er vlak voor rust een Dordrechtspeler Muijen die ADO een handje hielp door fraai in eigen goal te schieten. Zo kon Den Haag met 2-0 comfortabel de rust ingaan.

Na de rust moest ADO Den Haag alle zeilen bijzetten om de 2-0 te behouden. Dordrecht zette alles op alles en kreeg daardoor ook veel kansen, mede doordat de verdediging van Den Haag keer op keer blunderde. In de 72e minuut was het dan zover, Dordrecht kwam op 2-1. Daarna was het billenknijpen geblazen, Dordrecht zette goed aan en Den Haag liep weer eens achter de feiten aan, ook de voor Meric ingevallen Geoffry Konijnenburg kon geen potten breken in het spel. Het eindsignaal kwam echt als een verlossing. In ieder geval zitten er weer drie dure punten in de knip!

Wellicht heeft Vloet het dode paard toch nog wat kunnen reanimeren.

We zullen het zien in de wedstrijd tegen Veendam op vrijdag 25 januari.

statistieken:

Opstelling ADO DH:  Zwinkels, Kum, Janmaat, El Moussaoui, Bosschaart, Schwiebbe, Immers, El Kad, Meric (71. Knijnenburg), Van de Haar, Cornelisse

Rode kaart: 38. Sequeira (FC Dordrecht) 2 x geel