Datum plaatsing: 12-01-2008 00:30:00

Lamlendig ADO DH verliest van Helmond Sport

ADO Den Haag heeft met 2-0 van Helmond Sport verloren. De spelers, op een paar uitzonderingen na,  blonken helaas uit in een lamlendige houding.

De wedstrijd begon nadat een minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis van Karel Jansen sr.

In de eerste helft kwam ADO Den Haag bijna niet van eigen helft af. In de 8e minuut had Helmond al op voorsprong kunnen komen, maar keeper Zwinkels (Zwinkels stond weer het doel omdat Postma nog in Engeland zit omdat hij een transfer naar QPR wil afdwingen)bracht redding. Pas in de twaalfde minuut kon van der Haar in de buurt van het doel van Helmond komen, maar de aanval was te zwak om van betekenis te zijn. Zo modderde, ook letterlijk want de regen kwam met bakken neer, ADO Den Haag de eerse helft door totdat ze in de 45e minuut wakker werden geschud door een doelpunt van Helmond speler Hilmi Mihci.

In de tweede helft ging Den Haag gewoon door met slaapwandelen en dus kreeg Helmond alle kans om de voorsprong te verdubbelen en dat gebeurde dan ook in de 64e minuut. Alle acties kwamen van Helmond Sport en Den Haag liep achter de feiten aan. Wesley Verhoek moest net als Helmond Sport-speler Marcio Junqueira  in de 68e minuut het veld  verlaten wegens trappen respectievelijk natrappen naar elkaar. Opmerkelijk was dat Wiljan Vloet Lex Immers en Hursut Meric warm liet lopen, maar ze wat later weer op de bank liet plaatsnemen.

Trainer Wiljan Vloet zei het volgende over het spel van Den Haag op de persconferentie: 'Het is trekken aan een dood paard, het is niet om aan te zien.’

Een wanvertoning die zich ook nog aan het eind van de wedstrijd voortzette toen Rijaard (die de wedstrijd vanaf de tribune had bekeken) door de politie werd gearresteerd omdat hij stampij maakte toen hij de spelerstunnel in wilde gaan en daarbij door een steward werd gehinderd.

Weer een wedstrijd dus om snel te vergeten!

statistieken:

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels, Kum, Janmaat, Teixeira, Bosschaart, Knopper; Victoria, Verhoek, Cornelisse, Van de Haar, Hoogendorp

Gele kaarten: Teixeira en Janmaat

Rode kaarten: 68e. minuut: Verhoek (ADO Den Haag) en Junqueira (Helmond Sport)