Datum plaatsing: 05-01-2008 17:10:00

ADO Den Haag wint oefenduel tegen TONEGIDO

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag in het Zuiderpark de oefenwedstrijd tegen de in de eerste klasse spelende TONEGIDO met 2-0 gewonnen.

Voor velen van de ongeveer 500 toeschouwers was het 'weer even thuiskomen' in het oude en vertrouwde Zuiderpark. De wedstrijd werd begonnen door degenen die dit seizoen veelal het basiselftal vormen. Stefan Postma die momenteel in Engeland verblijft, werd vervangen door Robert Zwinkels.

In het begin van de eerste helft leek ADO Den Haag moeite te hebben het spel van de vorig seizoen uit de hoofdklasse A gedegradeerde Tonegido bij te benen. Toen het erop ging lijken dat Tonegido de beste kansen op een doelpunt had, verraste Yuri Cornelisse in de 22 minuut iedereen met een perfect ingeschoten doelpunt.

Een kwartier na de rust wist  Rick Hoogendorp op aangeven van Hans van der Haar de score te verdubbelen waardoor de overwinning niet meer uit handen gegeven werd.

Opstelling ADO DH:  Zwinkels, Janmaat (46. Rijaard), Victoria (46. El Moussaoui), Teixeira, Bosschaart (61. Meric), Rankovic (46. Knopper), Schwiebbe, Immers (46. Verhoek), Cornelisse, Van de Haar, Hoogendorp