Datum plaatsing: 07-12-2007 23:55:00

Inktzwarte avond voor ADO Den Haag: 0-3

ADO Den Haag is weer terug bij af. Het mentaal zwakke elftal van Wiljan Vloet verloor vanavond kansloos tegen MVV, de verassing van dit jaar in de Eerste Divisie. ADO Den Haag wist de gehele wedstrijd geen kans te creeeren en moest hulpeloos toekijken hoe MVV volledig terecht  de overwinning koel en rustig veilig stelde.

Het was een slechte beurt voor de hele BVO ADO. Dat we een kwartier in de rij moeten staan, terwijl er maar dertig mensen voor je staan (30 seconden per toeschouwer, waar de KNVB 3 seconden als acceptabel beschouwd!), is een bevestiging dat het Happy Crowd Control zo 'happy' nog niet is. Dat de koffie op de lange zijde een kwartier VOOR de wedstrijd al op is en dat het 'grootste supportershome van nederland' een tochtige betonnen goot is, nemen we al maanden voor lief . Deze avond werd de avond van de eerste gestaakte wedstrijd in het Forepark. Geen wangedrag van supporters deze keer, maar een volledige uitval van stroom in het nieuwe stadion (die we vanavond maar even geen Aad Mansveld Stadion noemen, dat doen we Aadsje niet aan).

Toch nog maar wat over de wedstrijd. ADO begon de wedstrijd tegen MVV zonder Victoria die geslachtofferd was ten faveure van El Massaoui. De gehele defensieve linie van ADO maakte echter alsnog een zeer zwakke indruk. Texeira stapelde fout op fout en El Massaoui komt gewoon tekort. En zo kwam MVV in de 17e minuut al op een 0-1 voorsprong. Uit een vrije trap scoorde MVV nadat ADO de bal maar niet weg kreeg. ADO probeerde zich te herpakken, maar dat lukte nauwelijks. MVV trok zich terug en ADO was niet bij machte de muur te slechten. Met name Immers en Schwiebe waren de gehele wedstrijd nauwelijks op een normale bal te betrappen. Ook Meric had een slechte avond, maar die had tenminste nog het excuus dat er drie man op hem letten. De 0-2 viel op slag van rust. Uit een standaard situatie vergat Texeira mee te springen en kon MVV via een keurige kopbal makkelijk de wedstrijd beslissen.

Na rust wisselde Vloet Immers en Meric. Voor hen kwamen Hoogendorp en Knopper ,maar ook zij wisten het verschil niet te maken. Geen van beiden kon duidelijk maken waarom zij in het eerste van ons elftal zouden moeten spelen. Ondertussen besliste Sillah de wedstrijd door uit de rug van Bosschaart weg te lopen en beheerst de 0-3 te scoren. Yuri Cornelisse had toen al de plek van Schwiebe ingenomen, zonder ook maar enige indruk te maken.

Uiteindelijk kreeg de wedstrijd het einde wat het verdiende. Met een harde knal klapte de stoppenkast van het stadion en zag het publiek een halve minuut wat het al bijna de hele wedstrijd te zien kreeg: helemaal niets. Daarna sprong de noodverlichting aan en deed het resterende publiek dat wat ze al eerder hadden moeten doen: lekker naar huis gaan. ADO is weer terug bij af, de vijfde keer dat de ploeg kon aanhaken bij de top is weer mislukt en gevreesd moet worden voor de toekomst. Er zit simpelweg te weinig vechtlust en kwaliteit in de ploeg om uberhaupt mee te doen om het kampioenschap.

MVV bezorgde ADO de tweede thuisnederlaag in het Forepark. En als er zoals vandaag gespeeld werd,  zal het de laatste keer niet geweest zijn. ADO Den Haag - MVV: 0-3

datum:07-12-2007 20:00