Datum plaatsing: 24-11-2007 00:40:00

Rode kaart maakt het verschil: 5-2

ADO Den Haag heeft de wedstrijd tegen Eindhoven met 5-2 gewonnen. Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het gisteren zeker geen 'koekie'. In de rust stond het nog 0-0 en pas nadat Eindhoven een rode kaart kreeg en met 10 man verder moest, kon ADO doorpakken. En een 7 klapper in de tweede helft vergoed natuurlijk veel.

ADO Den Haag begon de wedstrijd met Verhoek in de basis, die vorige week goed ingevallen was. Ook vandaag speelde hij een prima wedstrijd. Hij haalde veelvuldig de achterlijn en had een paar mooie voorzetten. ADO Den Haag domineerde vanaf het begin de wedstrijd en kreeg twee kansen: een afstandschot van Knopper en een open kans van Immers na een mooie voorzet van Verhoek. Toch ontbrak de echte overtuiging nog. Eindhoven kwam voor een punt en ADO combineerde aardig, maar scherpte in de 16 meter ontbrak.

De rust werd dus met 0-0 gehaald en het was Eindhoven die scherp uit de startblokken kwam in de tweede helft. Uiteindelijk maakte Hursut Meric het verschil. Het was absoluut niet zijn dag, maar nadat Meric dreigde door te breken, schopte Ruud van der Rijt zowat zijn scheenbeen doormidden en die mocht met een dieprode kaart het veld verlaten. De rode kaart brak de wedstrijd open en toen enkele minuten later Hans van der Haar zijn vierde penalty mocht nemen na een handsbal kwam ADO eindelijk op voorsprong:1-0.

Het is aan Stefan Postma te danken dat het niet nog een heel nare avond werd. Knopper zorgde door balverlies ervoor dat Eindhoven met 2 man voor de keeper van Den Haag kwam te staan. Maar zoals zovaak dit seizoen, keerde de haagse goalie het schot en voorkwam de tegentreffer. Nog geen minuut later was de wedstrijd gespeeld. Immers scoorde met een geplaatst schot en daarna kon het feestje beginnen. Het werd het feestje van de oude garde. Hoogendorp en met name Cornelisse lieten zien wat ze waard zijn en scoorden respectievelijk 1 en 2 keer.

Smet op de wedstrijd: de twee tegendoelpunten van Eindhoven. Beide keren wist eindhoven zowat vanaf de aftrap na een goal het haagse net te vinden door de handige Diaz. Vooral zijn tweede goal (hakje) was erg mooi, maar de verdediging van ADO zag er van ouds ongeconcentreerd uit. Zeer tot ontevredenheid van Postma en Vloet.

Al met al is ADO nu 9 wedstrijden ongeslagen en wordt volgende week Almere aangedaan om voor het eerst ooit tegen Omniworld te spelen. Een mooi moment om de vierde periode te beginnen!

datum:23-11-2007 20:00