Datum plaatsing: 18-11-2007 19:20:00

ADO Den Haag pakt mager punt in Apeldoorn

De laatste keer dat Den Haag tegen AGOVV speelde was in de voorbereiding van het seizoen 1997/1998 en toen won ADO Den Haag met 0-4.

Een bijzondere gast bij de wedstrijd van vandaag in het sfeervolle kleine stadion waar op kunstgras wordt gespeeld was Joost Niezen, oud keeper van zowel ADO Den Haag als van AGOVV.

Bij AGOVV begon oud ADO Den Haag speler Gijs Cales in de basis en eveneens oud ADO Den Haag speler Mirano Carrilho mocht later in de wedstrijd tegen zijn oude ploeg aantreden.

De wedstrijd begon zoals verwacht: AGOVV sterk in de verdediging en Den Haag loerend op de aanval. Nadat AGOVV goed uit de startblokken kwam met een goede aanval van Ter Heide  had ADO Den Haag een paar dotten van kansen op het eerste doelpunt, deze bleven echter onbenut. Na 19 minuten wist Van der Haar na een goede voorzet van Lex Immers de bal wel achter AGOVV keeper Lenting te werken. Na dit doelpunt ging Den Haag op zoek naar de volgende treffer, maar door een overtreding van Samir El Moussaoui  op de later door AGOVV uitgeroepen man of the match Dries Mertens kreeg de thuisploeg drie minuten na de openingstreffer een penalty mee die feilloos werd ingeschoten door aanvaller Ter Heide.Hierna was het team van Wiljan Vloet even de weg kwijt waarop Vloet Yuri Cornelisse liet invallen voor Daryl Janmaat. Den Haag pakte het spel weer goed op en de beste kans kwam drie minuten voor de rust toen Meric de bal maar net naast het doel van de tegenstander schoot.

Na de onderbreking leek de rust weer in het  Haagse team te zijn gekomen, maar na een paar goede aanvallen  van o.a. Van der Haar, was Den Haag halverwege de tweede helft nog maar een schim van wat er de eerste helft op het veld stond. AGOVV kwam steeds beter in het spel en kreeg kans op kans. Ook de wissels Verhoek voor Meric en Hoogendorp voor Knopper brachten niet veel verbetering in het spel.  Uiteindelijk mocht ADO Den Haag gewoon nog blij zijn met het punt, iets wat vooraf zeker niet de bedoeling was. Hierdoor verspeelt Den Haag de kans op de derde periodetitel en het aanhaken met de top van de Jupiler League lijkt nog een zwaar karwei te worden.

Vrijdagavond  een nieuwe kans op drie punten in de thuiswedstrijd tegen Eindhoven.