Datum plaatsing: 11-11-2007 16:30:00

ADO steelt drie punten in Den Bosch: 0-2

ADO Den Haag heeft de beladen wedstrijd tegen FC Den Bosch knap met 0-2 gewonnen. Na de goede wedstrijd van vorige week, wist ADO zich deze wedstrijd maar nauwelijks aan de greep van de tegenstander te ontworstelen. Maar deze week  won het wel, door knappe doelpunten van Knopper en van der Haar.

Het uitvak van FC Den Bosch was al weken uitverkocht voor ADOfans en dus bevolkten naast de 3500 Bossche bezoekers, ook zon 700 supporters uit Den Haag de tribunes. Zij zagen de vertrouwde selectie van de afgelopen weken.

En zoals verwacht werd het geen open wedstrijd. Vloet had al aangegeven dat een achterstand tegen het stugge FC Den Bosch bijkant niet te overkomen was en dus startten beide ploegen bedaard en probeerden elkaar uit. Het leverde een saaie eerste helft op, zonder echte kansen. De eerste echte kans van de wedstrijd zat er gelijk in: Knopper schoot de haagse formatie naar de 0-1.

Hierdoor kwam de wedstrijd pas echt tot leven. FC Den Bosch begon voorzichtig te drukken, maar het moet gezegd dat de teamgeest, werklust en concentratie wel goed zat bij ADO deze wedstrijd.

In de tweede helft veranderde er weinig: ADO loerde op de counter en hield zich met name bezig met verdedigen.  Rankovic werd in de 64e minuut met rood van het veld gestuurd en dat zorgde ervoor dat  ADO er nog een schepje bovenop gooide. FC Den Bosch overheerste, maar wist eigenlijk nauwelijks kansen te creeeren. Tot aan het strafschopgebied mochten ze komen, maar daar eindigden de meeste aanvallen ook. Met name Janmaat speelde weer een topwedstrijd.

In de 75e minuut kreeg FC Den Bosch zijn grootste kans dankzij een slippertje van ADO: Postma pakte een terugspeelbal op in de 16 meter en FC Den Bosch mocht een directe vrije trap nemen op 7 meter van de goal. Het schot werd gekraakt en de wedstrijd hobbelde naar het einde. De druk werd groter en groter, maar van der Haar maakte vlak voor tijd een einde aan de hoop van FC Den Bosch: uit een voorzet van Cornellise schoot hij prachtig in: 0-2.

Toen kon het feestje echt beginnen. De haagse aanhang kan tevreden zijn: ondertussen is de ploeg 7 wedstrijden ongeslagen waarvan er 5 gewonnen werden. Het is nog steeds niet goed. We zien het graag beter. Maar punten maken het verschil. Punten zorgen voor vertrouwen en rust en dus hopen we dat het alleen nog maar beter gaat worden. ADO Den Haag heeft de jacht op de nummer drie positie ingezet. Het staat nu nog achtste, maar nog drie punten en het heeft FC Den Bosch ingehaald en die staan nu nog op de derde plek.

Zondag wacht AGOVV-uit. Er is maar een beperkt aantal kaarten aanwezig voor ADOfans, dus wacht niet te lang met het kopen van kaarten!

datum:11-11-2007 14:30