Datum plaatsing: 28-10-2007 16:25:00

ADO de gelukkigste in Volendam: 2-2

ADO Den Haag heeft een moeizaam gelijkspel behaald tegen FC Volendam. In een spannend duel werd het uiteindelijk 2-2. Daarvoor hoefde ADO zelf maar één keer te scoren. Een van de palingboeren liet een kwartier voor tijd zijn eigen keeper kansloos en tekende daarmee de gelijkmaker aan.

ADO Den Haag begon de wedstrijd weer zonder de vele routiniers die nog allemaal geblesseerd zijn. De jonkies moesten het dus weer doen en dat ging ze helemaal niet zo slecht af. ADO Den Haag lijkt de crisis voorbij, maar sprankelen doet het allemaal nog niet. En zo hobbelde de wedstrijd rustig aan de eerste helft door zonder dat er al teveel gebeurde voor beide doelen.

Na een minuut of 30 begreep FC Volendam dat ADO niet nadrukkelijk het initiatief ging tonen en ging zelf op zoek naar de openingstreffer. Het had een aantal gevaarlijke situaties tot gevolg, maar ADO goalie Postma bewees zijn uitstekende vorm weer eens vandaag. Het is lang geleden, maar eindelijk hebben we weer eens een keeper die punten pakt voor de club. ADO stelde er niet al teveel tegenover. Het probeerde wat te counteren en had ook wel wat mogelijkheden, maar het hield allemaal niet over.

In de tweede helft gooide FC Volendam alle remmen los. Het versnelde het tempo en ADO kwam serieus in de problemen. FC Volendam kreeg een kans of drie die goals hadden moeten opleveren. En juist op dat moment gooide Rankovic de wedstrijd open. Met een snoeihard schot, schoot hij een kwartier na rust de bal in de kruising. Absoluut niet terecht, maar de haagse aanhang (350 in het vak en ondanks 'alle' maatregelen een behoorlijk aantal hagenezen op de Volendamse tribunes) maalde er niet om.  Vlak daarna kreeg Knopper nog een grote kans op 0-2. Lang konden ze er niet van genieten. FC Volendam bewees nu ineens wel met de kansen om te kunnen gaan en zorgde in tien minuten voor de verdiende voorsprong van 2-1. ADO leek gebroken en niet in staat de wedstrijd om te zetten. Gelukkig was FC Volendam zo vriendelijk daar zelf voor te zorgen. Een kwartier voor tijd bepaalde een eigen goal de eindstand: 2-2.

ADO heeft dus niet de 5e overwinning op rij binnen gehaald, maar blijft wel al 5 wedstrijden ongeslagen. En met de thuiswedstrijden tegen Jong Heerenveen en Veendam zou dat wel eens nog wat langer kunnen duren.

datum:28-10-2007 14:30