support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 34 22 7 5 73
2 RJC 34 20 10 4 70
3 GRO 34 20 7 7 67
4 DOR 34 17 12 5 63
5 ADO 34 16 10 8 58
6 GRA 34 18 4 12 58
7 NAC 34 14 8 12 50
8 MVV 34 14 7 13 49
9 JAZ 34 14 7 13 49
10 CAM 34 13 6 15 45
11 VVV 34 12 9 13 45
12 EMM 34 13 6 15 45
13 HEL 34 12 8 14 44
14 JAJ 34 10 9 15 39
15 EIN 34 8 14 12 38
16 TEL 34 9 6 19 33
17 TOP 34 10 2 22 32
18 JPS 34 8 7 19 31
19 DBO 34 7 8 19 29
20 JUT 34 5 9 20 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 27-10-2007 17:15:00

Notulen gesprek SV's en John Arzbach



Notulen n.a.v. gesprek van afgevaardigden van de verschillende supportersverenigingen (LSU, SV Haag, Fan Support, OGS en Fan Club) met John Arzbach (algemeen directeur a.i.).

 

Frans legt uit wat de reden voor dit gesprek is geweest, nl. de communicatie met en over supporters.

In het bijzonder het laatste krantenartikel (interview met Ruurd de Boer) heeft bij het grootste deel van de supporters kwaad bloed gezet.

Tevens zijn de supportersafvaardigingen van mening dat als gevolg van negatieve uitlatingen van Ruurd de Boer, ADO Den Haag imagoschade heeft opgelopen.

Dit heeft geresulteerd in een crisisberaad met een aantal afgevaardigden van de verschillende supportersverenigingen en aanverwante groeperingen.

Het gesprek van vandaag zou tot doel moeten hebben om met elkaar van gedachten te wisselen, hoe we in de toekomst hier mee om moeten gaan.

De vraag van John is op welke manier de supporters denken dit te stroomlijnen?

De gedachte vanuit de supporters is om na calamiteiten:

  1. in samenspraak naar buiten te treden
  2. dat de club hun mening/gedachte over de supporters intern houdt, maar naar buiten achter de supporters blijft staan.

De reactie van de directeur hierop is:

a.        voor zover mogelijk, de clubleiding heeft natuurlijk hun eigen verantwoording

b.        behalve voor die supporters die zich niet aan de regels c.q. afspraken houden

Wel geeft hij aan geen uitspraken te doen over anderen, omdat dat in zijn optiek geen bijdrage levert aan een goede samenwerking. Tevens geeft hij aan dat hij algemeen directeur ad interim is voor een periode van 6 maanden. In deze periode probeert hij een aantal doelen te bereiken, waaronder:

  • Een goede samenwerking met supporters (of dit nu stropdassen zijn of anderszins, we zijn  allemaal gelijk), dit is de reden dat hij de 1e helft van de wedstrijd ook “zwervend” door het stadion doorbrengt (dit heeft niets te maken met een charme offensief, maar hij wil weten wat er speelt bij de supporters en de kloof verkleinen). Tijdens de 2e helft is hij te vinden op de hoofdtribune, omdat hij daar acte de présence moet geven, aangezien de nieuwe Raad van Commissarissen deze representatieve taak minder vervullen.

De RvC treedt ook niet meer naar buiten in de media (in ieder geval niet over supporterszaken), intern zullen zij zich hier natuurlijk wel over buigen. Er is natuurlijk wel 1 uitzondering, dit is als de Gemeente Den Haag wil dat er iets via de RvC naar buiten gebracht wordt. De enige die namens de club in de pers verschijnt, is John Arzbach in 2e instantie kan dit Steven de Haseth zijn (buiten de trainers/spelers om), in individuele gevallen anderen dan de directie.

De vraag rijst wie er binnen de club het beleid bepaalt, is dit het bestuur?

John geeft aan dat ADO Den Haag eigenlijk geen bestuur kent, maar een directie. Het beleid wordt bepaald door de directie (algemeen directeur), die is ook verantwoordelijk voor het beleid, de uitvoering en de hele toko. Natuurlijk krijgt de directie ook opdrachten m.b.t. het supportersbeleid, omdat de invloed van de lokale driehoek erg groot is, zeker in een stad als Den Haag.

Afhankelijk van het gevoerde beleid kan de RvC de directie op de vingers tikken.

Maar als iedereen zich aan de spelregels houdt moet e.e.a. beter gaan werken, daarom 1 man van ADO Den Haag die naar buiten treedt (verschillende spreekbuizen leiden alleen maar tot onduidelijkheid en miscommunicatie).

  • Het bereiken van een goede, zeer stabiele organisatie.

 

 

Voor de aanwezigen zijn de intenties meer dan duidelijk, alleen er zijn nog een aantal gevoelige punten, zoals het feit dat de buitenwereld het idee heeft dat “het bestuur” en supporters op voet van oorlog leven, er zou duidelijk naar buiten moeten komen dat we wel degelijk willen samenwerken om onze club naar een hoger plan te brengen, gezamenlijk een fundament vormen.

John kan zich hier wel in vinden en wil het liefst maandelijks (of zoveel als nodig) een formeel overleg met een afvaardiging van supporters in welke samenstelling dan ook.

Goed overleg is essentieel, de OGS niet opheffen, maar de huidige samenstelling uitbreiden, zodat alle vakken vertegenwoordigd zijn.

Eén van de dingen die John m.b.t. de supporters problemen wil aanpakken, is het terug brengen van het probleem naar het individu, dus niet een hele groep laten bloeden voor de wandaden van 1 of meerdere personen (hij wil hier een maximale poging voor wagen, kan alleen geen garanties geven of dit wel lukt). Vooralsnog blijven de genomen maatregelen onverkort van kracht.

Hij spreekt de hoop uit dat het met de nieuwe voetbalwet wel lukt (lik-op-stuk beleid met een Officier van Justitie in het stadion).

 

John geeft aan dat hij binnen 2 weken een gesprek hoopt te hebben met de heer Deetman (zegt wel dat de genomen maatregelen onverkort van kracht blijven, want 2 gestaakte wedstrijden in 1 seizoen is natuurlijk te gek voor woorden), in dit gesprek wil hij over de maatregelen praten.

Over deze maatregelen leeft nog een stuk onvrede bij de supporters, zij hebben geen eigen plek meer waar zij voor en na de wedstrijd samen kunnen komen. Zij hebben het gevoel dat zij na de wedstrijd zo snel mogelijk uit hun eigen stadion worden gezet.

John heeft hier alle begrip voor, alleen voorlopig zullen we er mee moeten leren leven.

Ook deelt hij mee dat er verzoeken uit Vak M komen van mensen die willen zitten, maar daar geen mogelijkheid voor hebben. Vanuit de OGS wordt de mogelijkheid aangedragen om als oplossing voor deze mensen een overgangsregeling te treffen en hen te verplaatsen naar Vak N (is een volledig leeg vak).

De regel is dat men in alle vakken dient te zitten.

 

Vanuit de supporters wordt aangegeven dat de heer Deetman in het najaar nogmaals met een supportersdelegatie in gesprek wil gaan.

John adviseert om dit gesprek in ieder geval te laten plaatsvinden.

 

Met betrekking tot verbetering van de transparantie zegt John hier mee aan het werk te zijn.

Als voorbeeld noemt hij de brief van Robert Maaskant die (i.o.m. Maaskant) gelijk op de site is gezet. Tevens zegt hij toe dat eventuele brieven van de CBV en/of de KNVB ook gelijk op de site worden geplaatst.

Afgesproken wordt dat de notulen van dit gesprek gezamenlijk naar buiten worden gebracht op de verschillende sites, tevens zal er gezamenlijk een convenant opgesteld worden.

Het voorstel om een persbericht naar buiten te brengen dat de club en verschillende supportersvertegenwoordigingen hopen op één lijn te zitten wordt afgewezen. De reden hiervoor is dat de media goed nieuws eigenlijk geen nieuws vinden.

 

Ruurd de Boer is uit de RvC gestapt, het gerucht gaat dat hij naar de SSO overstapt.

Het antwoord van John hierop is dat Ruurd de Boer niet overstapt naar de SSO, maar al in de SSO zit. Voor alle duidelijkheid de taak van Ruurd zit er bijna op bij de SSO, maar John heeft zelf het verzoek aan Ruurd gedaan om nog 3 maanden langer te blijven (in dienst van de club) omdat zijn kennis en expertise met betrekking tot het stadion zeer bruikbaar zijn.

Wat is de rol van de SSO?

De rol die de SSO speelt is beheerder van de aandelen van het stadion.

Met betrekking tot het operationele gedeelte speelt de SSO nauwelijks een rol.

 

Ten slotte wordt de vraag gesteld of de kosten van de parkeerplaatsen doorgevoerd worden.

John antwoordt hierop dat die zeker en op korte termijn doorgevoerd worden.

Mede gezien het feit dat m.n. de randstadrail ook weer rijdt.