Datum plaatsing: 19-10-2007 23:25:00

ADO Den Haag boekt 4e overwinning op rij

Goed nieuws vandaag in het haagse. Niet alleen wist ADO voor de vierde keer op rij te winnen, het deed dat ook nog eens met overtuiging en zelfvertrouwen. En zo boekte ADO de grootste overwinning van het seizoen: 3-0. Nog meer goed nieuws: voor het eerst zaten er meer dan 5000 mensen op de tribune,  Knopper maakte zijn rentree en Richard Blonk - 's werelds kleinste profvoetballer ooit volgens ons- maakte een verdienstelijk debuut in het eerste elftal.

ADO Den Haag begon fel aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut maakte het de Fortunezen duidelijk dat het zich weinig illusies hoefde te maken, maar Meric kwam net een teentje tekort om 1-0 te maken. ADO speelde goed en energiek. Hans van der Haar speelde een prima partij en ook Daryl Janmaat maakte duidelijk dat zijn plek als rechtsback waarschijnlijk niet tijdelijk zal zijn.  Ook de jonkies Immers en El Massaoui speelden degelijk.

ADO bouwde rustig op en dat betaalde zich in de 35e minuut uit in de meer dan verdiende voorsprong. Uit een voorzet van Stoffels wist de volledig vrij staande Immers beheerst in te koppen: 1-0. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Fortuna de eerste echte kans: een vrije trap werd door Postma prima uit het goal getikt.

In de tweede helft maakte ADO het karwei eenvoudig af. Het ging steeds beter voetballen, bleef goed bewegen en combineren en Fortuna wist bij tijd en wijle niet meer waar het het moest zoeken. Uit een schitterende aanval over verschillende schijven wist Verhoek niet te scoren, maar de rebound was voor Texeira die de bal van korte afstand in het goal schoot.

De 3-0 viel vervolgens ook nog, na een opeenstapeling van kansen wist Rankovic de 3-0 aan te tekenen.

Nog een paar woorden over Richard Blonk. Het haagse legioen zong hem liefkozend toe als de enige Haagse Smurf die we hebben rondlopen, maar ook deze debutant wist een goede indruk achter te laten, al was de tijd kort om hem echt te beoordelen.

Zondag de wedstrijd tegen FC Volendam. Dan gaan we kijken of we echt stappen vooruit hebben gedaan.

datum:19-10-2007 20:00