ADO Den Haag

Datum plaatsing: 15-10-2007 22:20:00

Jong ADO DH naar volgende bekerronde

Met nog één wedstrijd te spelen in de poule plaatste Jong ADO Den Haag zich maandagavond al voor de volgende van de strijd om de KNVB-beker voor beloftenteams. De kwalificatie werd een feit dankzij de zege van 2-0 in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. FC Dordrecht, FC Den Bosch en RBC Roosendaal kunnen de geelgroenen niet meer inhalen. Sparta was al uitgeschakeld.

Door het verdedigende concept van FC Den Bosch had ADO Den Haag toch de nodige moeite om kansen te creëren. In de 37e minuut lukte dit wel een keer na een doelworsteling waarbij Mimoun El Kadi fors werd belaagd door de Bossche doelman John Vos en hierbij wellicht de knieblessure opliep waarvoor hij kort na de rust zou uitvallen. In het vervolg van de doelworsteling schoot Mitchell Poot op doel, waar de bal van de lijn werd gehaald. Poot was in de 33e minuut ingevallen voor de geblesseerd geraakte Guyon Fernandez (hamstring).

ADO Den Haag nam in de 62e minuut de leiding door Rico Kogeldans op aangeven van Richard Blonk. Zelf nam Richard Blonk in de 74e minuut de tweede Haagse treffer voor zijn rekening. Hij schoot via de onderkant van de lat raak. Licht concentratieverlies in Haagse kringen leidde tot twee kansen voor de Bosschenaren. Doelman Robert Zwinkels redde in deze situaties bekwaam. In voor Nick Brouwer ingevallen Lorenzo Scheffer verscheen in de slotfase nog voor doelman John Vos van FC Den Bosch, maar had geen succes.

De volgende bekerwedstrijd – nog voor de poule – speelt Jong ADO Den Haag uit tegen RBC Roosendaal op maandag 29 oktober. De eerstkomende competitiewedstrijd staat voor maandag 22 oktober op het programma. Dan gaat de équipe van trainer Marco Gentile op bezoek bij Heerenveen.