Datum plaatsing: 13-10-2007 10:00:00

ADO Den Haag zet zegemars voort

Top Oss had de kleine hoop dat de tweede periodestand kon worden gepakt als ze zouden winnnen en RKC zou verliezen. Er was dan ook alles aan gedaan om de sfeer optimaal te maken. Zo mocht elke seizoenkaarthouder een introducee meenemen, lagen er klappers op de stoelen en een dj verzorgde de muziek voor de wedstrijd. Zelfs het niveau van de lichtmasten was geupgrade van 500 lux naar 800 lux.

ADO Den Haag lijkt de negatieve spiraal te hebben doorbroken en had al twee keer gewonnen, zou vanavond de derde wedstrijd op rij gewonnen kunnen worden dan zou het een flinke opsteker voor Wiljan Vloet en zijn team kunnen worden en het zou het vertrouwen ten goede kunnen komen.

In het eerste kwartier had de thuisploeg het betere van het spel.  In de 16e minuut had Top Oss de 1-0 kunnen maken, maar er werd slordig met de doelkans omgegaan.  Daarna ging de wedstrijd gelijk op totdat  Daryl Janmaat, die na zijn goede invalbeurt vorige week nu in de basis mocht starten,  op aangeven van Verhoek de 0-1 in de 29e minuut scoorde. Tien minuten later moest Postma alle zeilen bijzetten om een schot van oud ADO-speler Revi Rosalia tegen te houden.

Al snel na de thee schoot Verhoek binnenkant paal, maar de bal verdween net niet in het goal. Zes minuten later wist Top Oss de stand gelijk te maken. Weer was het Rosalia die voor het doel stond en dit keer wel de bal achter Postma wist te koppen. Lang kon Top Oss niet van de gelijkmaker genieten want de warrig fluitende scheidsrechter Nijhuis kende heel makkelijk een penalty toe voor een overtreding die op het randje van het strafschopgebied werd gemaakt. De strapschop werd door Van der Haar onberispelijk ingeschoten.

Enige commotie ontstond wat later  toen Top Oss speler Kazlouskas door Stoffels werd geblokt, Topp Oss kreeg daarvoor een vrije trap toeggekend. Kazlouskas was het daar niet mee eens en maakte een schoppende beweging naar Stoffels waarvoor hij een gele kaart kreeg. Wegens commentaar daarop tegen de scheids kreeg hij meteen de tweede gele kaart en dus rood. Daarna leek Top Oss moegestreden. Den Haag kreeg kans op kans en  bij één zo'n doelkans vloerde Top Oss keeper De Vogt Hans van der Haar. De penalty die daarop werd gegeven werd weer door Van der Haar benut en zo werd de eindstand al in de 78e minuut bepaald op 1-3.

Aanstaande vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma.