18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 17-09-2007 23:55:00

Eindelijk adem voor ADO

Met een verjongd en behoorlijk gereviseerd elftal heeft ADO Den Haag zichzelf vanavond een grote dienst bewezen. Helmond Sport werd met een terechte, maar laat tot stand gekomen, 2-0 eindstand naar huis gestuurd.

In een leeg en nat Forepark moest het zwalkende elftal van Vloet naast het behouden van de ongeslagen status in het Forepark, met name ervoor zorgen dat er weer eens drie punten gepakt zouden worden. Vantevoren was al duidelijk dat dat nog zo makkelijk niet zou worden. De vermeende gokaffaire, de 5-0 tegen Dordrecht, het goede spel van Helmond de afgelopen tijd en de 6 punten van ADO uit 8 wedstrijden zorgden voor gespannen gezichten. Ook de lokale driehoek had zo te zien de verloven ingetrokken van politie en ME. Nergens voor nodig - zoals zo vaak. In het stadion heerste een zowat apathische rust. ADO telde  4.092 toeschouwers maar wellicht moeten de tellers van de hypermoderne bioscans een beetje bijgesteld worden.

In de eerste helft gebeurde er niet bijster veel. Victoria speelde een prima eerste wedstrijd, Texeira blijft onzeker. De backs zijn jong en onervaren, maar konden deze wedstrijd de druk en de tegenstander goed aan. Grote kansen waren er nauwelijks. Helmond Sport kwam nog het dichtst bij een goal door een verdwaalde bal die Postma goed verwerkte. Victoria schoot uit de tweede lijn ADO bijna naar de 1-0.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd een beetje kabbelen. Schwiebbe kwam voor Coster, maar moest na 4 minuten alweer van het veld na een wat onbesuisde actie van een helmondse middenvelder. En zo kwam de volgende jonge kracht in het veld: El Kadi die het verdienstelijk deed.

Uiteindelijk was het individuele klasse die de wedstrijd deed kantelen. Meric wist weer eens iemand op het verkeerde been te zetten, kapte een speler uit en schoot in de korte hoek in: 1-0. Twee minuten later besliste van der Haar de wedstrijd zelf door een penalty te benutten die voortkwam uit een overtreding op hemzelf: 2-0.

Einde wedstrijd. Fernandez kwam er nog even in en liet zien dat het een speler met potentie is, die aardig met Immers kan combineren. De gemiddelde leeftijd van het team was aan het eind drastisch gedaald, we gaan eens uitrekenen wat dat was aan het eind van de wedstrijd!

Al met al een verdiende overwinning dus. We hebben geen kampioenselftal, maar ADO zorgde in ieder geval voor wat lucht. En morgen gaan er weer een hoop mensen wat lekkerder naar hun werk. Vrijdag wacht Go Ahead Eagles en wellicht kunnen we dan 'doorstomen'  naar het linkerrijtje.

datum:17-09-2007 20:00