Datum plaatsing: 14-09-2007 22:55:00

Debacle in Dordrecht: 5-0

ADO Den Haag verloor vanavond in Dordrecht met 5-0 en bevindt zich daardoor op de 19e positie van de ranglijst.  ADO waande zich voor de start van het seizoen al kampioen, maar de realiteit geeft aan dat er in Nederland maar één club minder presteert in het betaalde voetbal: RBC bezet de 20e plek in de Eerste Divisie.

En was het maar niet terecht. Lag het maar aan de scheidsrechters, de tegenstanders, het publiek, de harde kern, de trainers of wat dan ook. Maar zo is het niet. ADO Den Haag staat terecht op de een na laatste plaats. Er is geen passie, geen overtuiging, geen vertrouwen en geen kwaliteit. In 1992 degradeerden we ook en was iedereen ook overtuigd van de komende wederopstanding van (toen weer) ADO. De hoogste begroting MOEST toch haast wel het kampioenschap opleveren. Het lijkt op een herhaling van zetten: een verziekte teamsfeer kan alle kwaliteiten van spelers teniet doen.

Kort dan maar even over de wedstrijd. In de derde minuut werd al duidelijk dat FC Dordrecht er wel zin in had: het overliep ADO en wist bijna te scoren. Het bleek geen wake-up call. In de 6e en 17e minuut wisten de Schapekoppen alsnog tweemaal te scoren. ADO zette er niets tegenover. Pas vanaf de 30e minuut bleek het te beseffen dat het ook naar voren moest voetballen en creeerde twee kansen middels Bosschaart en een snoeihard schot van Meric op de lat. Het waren de enige hoogtepunten van haagse zijde.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig. De wedstrijd kabbelde voort en Dordrecht vond de 2-0 voorsprong prettig en ADO hoopte dat het middels een 'lucky' weer in de wedstrijd kon komen. Dat schaakspel duurde een minuut of 25 toen FC Dordrecht middels een koele counter de 3-0 wist aan te tekenen. Toen was het hek van de dam en werd ADO nogmaals van het veld gespeeld met een 5-0 nederlaag tot gevolg.

Aanstaande maandag spelen we weer thuis. Het enige wat we nu nog hebben is de ongeslagen status in het nieuwe stadion. Met deze instelling ziet het er naar uit dat ook die maandag verloren zal gaan. Zijn er nog pluspunten? Nee. Voor ons was de avond lang genoeg. Laten we hopen dat de spelers van onze ploeg zich harder schamen dan dat wij doen voor onze trots. En zelfs dat betwijfelen we.

datum:14-09-2007 20:00