support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 34 22 7 5 73
2 RJC 34 20 10 4 70
3 GRO 34 20 7 7 67
4 DOR 34 17 12 5 63
5 ADO 34 16 10 8 58
6 GRA 34 18 4 12 58
7 NAC 34 14 8 12 50
8 MVV 34 14 7 13 49
9 JAZ 34 14 7 13 49
10 CAM 34 13 6 15 45
11 VVV 34 12 9 13 45
12 EMM 34 13 6 15 45
13 HEL 34 12 8 14 44
14 JAJ 34 10 9 15 39
15 EIN 34 8 14 12 38
16 TEL 34 9 6 19 33
17 TOP 34 10 2 22 32
18 JPS 34 8 7 19 31
19 DBO 34 7 8 19 29
20 JUT 34 5 9 20 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 05-09-2007 19:00:00

Uitslag enquete 'Staanplaatsen bij BVO's'



Naar aanleiding van de commotie over het wel of niet mogen staan tijdens de thuiswedstrijd van ADO Den Haag heeft ADOfans.nl alle betaald voetbal organisatie's (BVO's), een enqueteformulier gezonden.

In het enqueteformulier werden enkele vragen gesteld over het door de club gevoerde beleid met betrekking tot  staanplaatsen. Van de 37 BVO's hebben er tot nu toe 10 clubs de moeite genomen en op onze enquete gereageerd. Één club (Feyenoord), meldde niet aan deze enquete mee te willen werken.

UIt eigen waarneming weten we dat er bij nagenoeg elke BVO één of meerdere tribunnevakken zijn waar supporters staande de wedstrijden mogen volgen. Bij de clubs die (nog) niet op onze enquete hebben gereageerd zijn staanvakken aanwezig of wordt het staan gedoogd.  Zo heeft sc Heerenveen een deel van de Nieuw Noord-tribune tot pure staantribune gemaakt, en mogen de B-side van NAC Breda en de EE-side bij RKC Waalwijk staande de wedstrijd volgen, net als de Bunnikside bij FC Utrecht.

De reactie van Stormvogels Telstar verwoordt ons inziens prima de manier waarop er met de "staan" problematiek moet worden omgegaan. Stormvogels Telstar stelt dat "staan een prima manier is om de wedstrijd te volgen, de veiligheid dient echter ten allen tijde gewaarborgd te zijn."

 

 

A

B

C

D

E

F

Beschikt uw stadion over een vak waarin de wedstrijd staand kan worden gevolgd ? Heeft uw club beleid t.a.v. staanplaatsen, dan wel het staan in vakken met zitplaatsen? Is binnen dit beleid gedefinieerd wanneer een overtreding wordt begaan? Zijn er sancties afgekondigd bij overtreding van de regels? Zo ja, welke sancties hanteert uw club? Wat vindt u van een "staan" verbod tijdens een wedstrijd?
AZ Alkmaar Wij hebben een vak waar het staan gedoogd wordt voor de zitplaatsen! Beleid is dus dat daar enkel gestaan mag worden! Als men op andere posities in het stadion staat behalve in de sector waar het gedoogd wordt, kan een stadionverbod opgelegd worden indien een stewards het vraagt om te gaan zitten en men de aanwijzingen van de steward niet opvolgt Sanctie is dus bij niet opvolgen aanwijzingen stewards, conform landelijk stadionverbodenbeleid. 9 maanden stadionverbod.
zie d) Bij spannende momenten en goals dien je er coulant mee om te gaan, echter er zijn niet voor niets zitplaatsen op de tribune, dus je moet wel optreden. Iemand die wil gaan staan moet dan maar verplaatsing aanvragen naar het gedoog staanvak
Agovv In ons stadion STAAT de fanatieke aanhang van AGOVV Apeldoorn in vak C2.  Er is geen beleid m.b.t. staanplaatsen. AGOVV Apeldoorn gaat uit van wederzijds respect van haar supporters.
Wij hebben alleen zitplaatsen en de fanatieke supporters gaan dan veelal staan voor de stoeltjes en niet op de stoeltjes waardoor mogelijk schade kan ontstaan
Alleen bij overtreding van de Standaardvoorwaarden KNVB en/of huisregels AGOVV wordt opgetreden.
Wel is het zo dat bij schade altijd aangifte wordt gedaan bij de politie en de schade op de persoon of personen wordt verhaald. Het strafrechtelijk deel is voor de Officier van Justitie c.q. Rechtbank
Ja, overeenkomstig de Standaardvoorwaarden van de KNVB en eigen huisregels van AGOVV Apeldoorn. Overeenkomstig hetgeen de KNVB heeft aangegeven. Zolang er alleen door het fanatieke deel gestaan word is er geen sprake van een “staan” verbod. 
Go Ahead eagles Ja Achter een van de doelen staat onze fanatieke aanhang in het middenvak. Ja, iedereen die een zitplaats heeft dient daarop plaats te nemen.  Er zijn sancties voor, maar we proberen wel zo klantvriendelijk om te gaan met de regels. Dat kan variëren van een reprimande, een waarschuwing met voorwaardelijk stadionverbod of een stadionverbod voor bepaalde tijd.  Go Ahead Eagles heeft deelgenomen aan het experiment de staanplaatsen weer gedeeltelijk in te voeren, hetgeen aangeeft dat wij vinden dat er een mogelijkheid moet zijn om de mensen die willen staan hiertoe de kans te bieden. Ook het gastenvak is een sta-vak. Met onze supporters is wel duidelijk afgesproken dat zij zich houden aan de regels. Zon niet, dan houden wij het recht voor weer stoelen te plaatsen op het sta-vak. Op enkele kleine incidentjes na gaat het nu al enkele jaren goed.
PSV Ja, Oost onder = “sfeervak” waar gestaan mag worden Zie a)
Ja, Staan VOOR de sfeertribune is niet toegestaan Ja, begint met wedstrijden schorsing en kan uitmonden in stadionverbod zie d) Staan kan alleen als het vak er zich voor leent (geen zichtbeperking voor derden) & de capaciteit het toelaat (moet geen massaal gebeuren op een relatief klein stuk worden)
RODA JC Neen
Ja, op onze West tribune mogen supporters staan voor hun stoeltjes. Het wordt dus gedoogd. Wij accepteren niet dat supporters op de trappen of gangpaden staan.

Ja, zodra personen op de trappen of gangpaden staan volgt er sanctie in de vorm van waarschuwing of een stadionverbod
Ja, via onze huisregels
Stadion verbod

Is ons inziens niet te handhaven
Sparta NEE Ja, zie huishoudelijk reglement op www.sparta-rotterdam.nl
Alleen op 2 vakken van de Denis Neville-tribune is staan voor de stoel toegestaan Niet noodzakelijk, beleid wordt gehandhaafd. N.V.T., anders standaard voorwaarden KNVB.
Geen commentaar. 
Stormvogels
Telstar
Neen  Iedereen dient te gaan zitten, omdat overige bezoekers hier anders hinder van ondervinden.
Wanneer men bij herhaling de aanwijzingen van de stewards niet opvolgt ontvangt men een officiële waarschuwing, waarna ook sancties mogelijk zijn bij herhaling
Nog niet voorgekomen  (voorwaardelijk) stadionverbod.
Wanneer de infrastructuur dit toelaat is "staan" een prima manier om de wedstrijd te volgen, De veiligheid dient echter ten allen tijde gewaarborgd te zijn.
SVB Excelsior Wij hebben staanplaatsen op het gastenvak en (op verzoek van onze eigen aanhang) een deel van de Zuid-tribune Op de andere vakken zijn er alleen zitplaatsen en daar moet gewoon gezeten worden.
__ __ __ __
Vitesse Nee, overal zijn zitplaatsen. Omdat er uitsluitend zitplaatsen in het stadion zijn, dient men in principe te zitten. Alleen op de Zuid-tribune wordt een uitzondering gemaakt, aangezien zich daar de meest fanatieke aanhang bevindt. Om die reden zijn de plaatsen op Zuid ook ongenummerd. Staan bij de plaats wordt gedoogd. Staan op de trappen, i.v.m. veiligheidsvoorschriften, niet.

Zie punt A. Seizoenkaarten en losse kaarten worden verkocht als ‘zitplaatsen’. Wanneer iemand overlast veroorzaakt door bijvoorbeeld steeds te gaan staan en hierdoor het zicht wordt beperkt, dan treedt in eerste instantie de steward op. Deze verzoekt betreffende supporter rekening te houden met de zitomgeving. Geeft deze geen gehoor aan het verzoek van de steward of de omgeving zelf, dan komt er een medewerker van onze eigen beveiligingsorganisatie ESA.

Bij herhaald ongewenst gedrag wordt supporter voor keuze gesteld: Zuid of eruit.


Wanneer een verbale reprimande niet helpt, zal worden verzocht het stadion (al dan niet vrijwillig) te verlaten.
Overigens is deze laatste maatregel slechts een keer toegepast. De meeste Vitesse-supporters weten dat je op Zuid kunt staan en dat het elders zitten is.

Zie punt D Clubs moeten duidelijkheid verschaffen over wat ze verkopen. Zitplaats = zitplaats of zoals wij met Zuid doen, flexibel.

Pure staanplaatsen zijn in Gelredome vanwege het multifunctionele karakter van het stadion en het feit dat wij geen eigenaar zijn, geen optie.