Datum plaatsing: 25-08-2007 00:30:00

ADO Den Haag sleept punt weg uit Waalwijk

Het zou de topper van de Jupiler League vanavond moeten zijn. De twee uit de eredivisie gedegradeerde teams stonden tegenover elkaar en hebben beide titelaspiraties. Maar uit het spel viel dat niet echt op te maken.

Opvallend was dat Rick Hoogendorp weer voldoende hersteld was van zijn rugblessure, zodat hij weer in de basis mocht beginnen. Bij RKC startte de van Vitesse overgenomen Benson in de basis.

ADO Den Haag begon voorzichtig aan de wedstrijd. In de 26e minuut kreeg RKC een penalty mee vanwege een elleboog van  Teixeira, die overigens voor zijn doen onnodige fouten maakte.  Benson wist daardoor de 1-0 op het scorebord te plaatsen. Maar 5 minuten later wist Rick Hoogendorp door middel van een frommelgoal gelijk te maken. Het Haagse meegereisde publiek kon echter niet lang genieten van de gelijkmaker, want één minuut later scoorde Garcia de 2-1.

De tweede helft begon Den Haag iets beter in het spel te komen, vooral nadat er meer aanval in het spel gebracht werd door Coster voor Verhoek te wisselen en later kwam Lex Immers  voor Cornelissse en Rijaard voor Teixeira het veld in.  Voor Lex Immers betekende dit zijn competitiedebuut. Wat Den Haag een beetje meezat was dat Obodai in de 81e minuut zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg. Den Haag kreeg meer veldoverwicht en Verhoek kon daardoor in de 84e minuut heel lucky gelijk maken.

De volle winst werd weer niet gepakt en dit zou ook teveel van het goede zijn geweest. Maandagavond nieuwe ronde, nieuwe kansen tegen Cambuur Leeuwarden.