Datum plaatsing: 01-04-2007 19:50:00

ADO met een been in eerste divisie

ADO Den Haag nadert met rasse schreden de eerste divisie. In Rotterdam werd voor de zoveelste keer dit seizoen een 'wedstrijd van de waarheid' verloren. ADO was kansloos tegen Excelsior wat met 3-1 won, maar het had gemakkelijk een veel hogere score kunnen neerzetten.

Schoenmaker had weer een aantal verassingen in petto watbetreft de opstelling. Mols was licht geblesseerd en dus speelde De Vries weer in de basis.  Daarnaast speelden Nick Coster en El Massaoui in de basis. Vooral Coster speelde een prima partij, De Vries was weer eens een drama.

ADO begon nog wel redelijk scherp aan de wedstrijd. Gesteund door een vol uitvak maakte het de indruk vertrouwen te hebben in wat moest gaan gebeuren: winnen. Na 10 minuten werd de eerste klap uitgedeeld. Excelsior kreeg een tweede grote kans en benutte die netjes. Rojer speelde de gehele defensie van ADO uit en knalde de bal via de lat in het goal: 1-0.

Vijf minuten later gooide scheidsrechter Luinge de wedstrijd op slot. El Massaoui maakte een overtreding en de scheidsrechter zag dat als het neerhalen van een doorgebroken speler en gaf de jonge verdediger direct de rode kaart. Dat Saavedra nog achter El Massaoui stond en al bij de bal was, maakte blijkbaar niet uit.

En weer 5 minuten later was het echt gedaan. Bosschaart gaf weer eens veel te veel ruimte aan zijn directe tegenstander die vanaf 20 meter maar eens uithaalde. Sanchez had geen antwoord: 2-0. Daarna werd het allemaal genanter en genanter. Excelsior kreeg kans op kans, raakte de paal, de lat, ballen werden van de lijn gehaald. Kortom: ADO werd weggespeeld.

In de tweede helft werd nog even gehoopt op een klein wondertje, maar toen Luinge Bodde ook zijn tweede kaart gaf en ADO nog met 9 man door moest spelen, was het een kwestie van de wedstrijd uitzitten en wachten op het einde. Excelsior maakte nog 3-0 door een blunderende doelman Sanchez die met een doelgemiddelde van 3 tegen per wedstrijd toch echt niet een geweldige indruk maakt.
Dat Kolk nog met een mazzeltje de 3-1 scoorde was aardig, maar niet meer voldoende. ADO is op weg naar de eerste divisie.

Aanstaande zaterdag kan het al virtueel degraderen. Als RKC wint en ADO verliest, staat de club op 9 punten achterstand met 3 wedstrijden te gaan. En anders gaat het tegen Heerenveen gebeuren. En dat is misschien nog wel beter, want om nou in de laatste thuiswedstrijd in het Zuiderpark te degraderen.... Aan de andere kant: als de gifbeker écht leeg moet, dan kan dat er ook nog wel bij.

Waren er nog lichtpuntjes? Weinig. De trouwe aanhang van Den Haag die het hele seizoen toch weer massaal meereist en zich voorbeeldig gedraagt. Jonge spelers als Coster en Verhoek die goed spelen. En Rick Hoogendorp. Die vertelde 's avonds tegen RTV West dat als hij met Den Haag ten onder gaat, hij blijft en ervoor gaat zorgen dat Den Haag direct weer promoveert.