Datum plaatsing: 28-01-2007 16:10:00

ADO houdt het lang spannend in Enschede

ADO is er in Enschede niet in geslaagd een punt te halen tegen FC Twente. FC Twente won volkomen terecht, maar de hagenezen hielden het lang spannend. FC Twente weigerde het duel op slot te gooien en daardoor bleef de gelijkmaker in de lucht hangen. Dat dat uiteindelijk niet gebeurde was jammer, maar meer zat er vanmiddag duidelijk niet in.

De waslijst van haagse afwezigen was vanmiddag zowat langer dan de aanwezigen in het nieuwe Diekman stadion. ADO werd in de eerste 10 minuten zoals verwacht zwaar onder druk gezet. Dat beloonde zich snel uit. Voor de zoveelste keer dit seizoen werd een doodspelmoment omgezet in een doelpunt (hoe vaak moeten we dit nog schrijven vragen we ons toch een beetje vertwijfeld af???). Saavedra maakte de overtreding en de vrije trap werd keurig ingeschoten  door oertwentenaar Jeroen Heubach.

Het leek dus al snel een gelopen zaak, totdat Laurent Delorge vlak voor rust een afvallende bal goed in wist te schieten en zo de 1-1 wist aan te tekenen. Helaas zorgde de goal niet voor rust of vertrouwen in het elftal. FC Twente schakelde een tandje bij en ging in de tweede helft door waar het in de eerste helft gebleven was. En zo scoorde Touma in de 59e minuut de verdiende 2-1 voorsprong. En weer gebeurde er verder weinig. FC Twente verzuimde kans na kans af te maken, maar ADO maakte geen moment de indruk te geloven in een verassing. En dat gebeurde dus ook niet. Aisatti gooide vlak voor tijd de wedstrijd op slot door de 3-1 te scoren en zo een goede wedstrijd te bekronen.

Voor ADO was het weer meer dan een verliespartij. Het ontving in deze kansloze wedstrijd 5 gele kaarten en zorgde zo voor een nieuw hoofdstuk in de wekelijkse puzzelpraktijken van Lex om een representatief elftal op de been te brengen. Laten we hard hopen op de komst van Rick Hoogendorp. De druk op hem zal hoog zijn, want als er één ding duidelijk is, is  dat ADO een redder nodig heeft.....