Datum plaatsing: 20-01-2007 00:50:00

ADO verliest opnieuw van scheidsrechter Blom

Aangezien Den Haag eerder dit seizoen had weten gelijk te spelen tegen AZ en nog wel in een uitwedstrijd, waren de verwachtingen over deze wedstrijd toch misschien wat te optimistisch. Helaas bleek Den Haag net zoals bijna alle thuiswedstrijden niet de vuist te kunnen maken waarop het publiek toch stiekum hoopte.

De scheidsrechter die ook al in de uitwedstrijd tegen Feyenoord uitblonk in verkeerde beslissingen die vooral in het nadeel van Den Haag uitvielen, had zich de nieuwste regels die de FIFA heeft bedacht goed ingeprent waardoor Vreven die  de eerste de beste keer protesteerde vanwege een fout van de scheidsrechter meteen een gele kaart kreeg toebedeeld.

De eerste helft leek in het teken te staan van: ADO kan niet en AZ wil niet. Saavedra werd in de 21e minuut  neergehaald en moest geblesseerd het veld verlaten en Wesley Verhoek kreeg in de 43e minuut een tik tegen zijn enkel, en moest naar het ziekenhuis vervoerd worden. Achteraf blijkt dat hij minstens drie weken uit de running is. Aan het eind van de eerste helft kreeg AZ een penalty mee van scheidsrechter Blom, nadat Koevermans in de zestien meter neer was gehaald door Bodde.

Na de rust stond de stand al gauw op 0-2 door een goal van Koevermans, door een fout in de verdeding van Den Haag. Toch wist Den Haag nog terug te komen tot 1-2 door een mooi doelpunt van Rankovic. Toen Den Haag echter een penalty verdiende omdat de inmiddels ingevallen Hakkinson tegen de grond was gewerkt oordeelde de scheids dat er niets aan de hand was. Rankovic die daarover heftig protesteerde bij Blom, kreeg een rode kaart omdat scheidsrechter Blom nu opeens wel volgens de regels floot. Na de wedstrijd verklaarde zelfs AZ-aanvoerder Koevermans tegen de pers dat iedereen op het veld en op de tribune zag dat het een penalty was voor Den Haag, behalve scheidsrechter Blom.

Ondanks de arbitrale dwalingen was de winst voor AZ helaas terecht, Den Haag was door blessures van o.a. Mols al behoorlijk gehandicapt en liet op het veld ook geen fitte indruk achter.

Nu maar afwachten of er tegen FC Twente een beter resultaat kan worden geboekt.