support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 34 22 7 5 73
2 RJC 34 20 10 4 70
3 GRO 34 20 7 7 67
4 DOR 34 17 12 5 63
5 ADO 34 16 10 8 58
6 GRA 34 18 4 12 58
7 NAC 34 14 8 12 50
8 MVV 34 14 7 13 49
9 JAZ 34 14 7 13 49
10 CAM 34 13 6 15 45
11 VVV 34 12 9 13 45
12 EMM 34 13 6 15 45
13 HEL 34 12 8 14 44
14 JAJ 34 10 9 15 39
15 EIN 34 8 14 12 38
16 TEL 34 9 6 19 33
17 TOP 34 10 2 22 32
18 JPS 34 8 7 19 31
19 DBO 34 7 8 19 29
20 JUT 34 5 9 20 24
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
sportsignaal.nl

Datum plaatsing: 19-12-2006 08:20:00

Interview Piet van der Pol, Directeur ADO



ADO Den Haag is de laatste tijd volop in het nieuws. Het vertrek van Frans Adelaar, de tijdelijke opvolging door Lex Schoenmaker, het 'verhaal Tsjeu La Ling' , eventuele versterkingen tijdens de winterstop.

Maar er zijn meer vragen die te stellen zijn aan de algemeen directeur.

Zo zijn er de geruchten over de naamgeving van het stadion, is er de shirtaffaire met de hoofdsponsor DSW, het eerdere vertrek van Rob Baan en het aantrekken van een eventuele opvolger. Kortom. voor Sportsignaal Voetbal Magazine redenen genoeg om even wat vragen los te laten op Piet van der Pol.

door Rob Blankenstein

Om te beginnen even het 'verhaal' dat de ronde doet omtrent oud-voetballer Tsjeu La Ling. Volgens een artikel in AD/HC zou de oud-speler geld willen investeringen in de Zuiderparkclub en daarvoor geen 'macht' willen hebben in de vorm van een bestuursfunctie of een taak in het technisch management. Wat is er van waar en hoe staan de zaken momenteel?

Pieter van der Pol: "Wij zijn in gesprek met Tsjeu La Ling om te kijken of wij elkaar kunnen vinden. Ook gaat hij een gesprek aan met onze medische staf om te kijken of hij iets toe kan voegen aan het totaal".

investeringen

Maar de in het AD/HC-interview aangekondigde investeringen, wat is daar van concreet? "De heer Ling heeft alleen gezegd, dat hij de financiële consequenties van eventueel te halen spelers uit zijn voetbalscholen en uit zijn connecties, op zich zal nemen", reageert Van der Pol, "er is nooit gesproken over investeringen in de zin van geld, dus bijvoorbeeld Ling investeert 10 miljoen euro in de club ADO Den Haag. Dat is het verhaal en meer niet".

ADO Den Haag bivakkeert nog steeds in de 'kelder' van de eredivisie. Volgend seizoen neemt de club haar intrek in het nieuwe stadion. Dat moet toch gebeuren als eredivisionist. Komen er nog versterkingen in de winterstop? "Daar kan ik nog niets op zeggen", klinkt het kort uit de mond van de algemeen directeur. ADO Den Haag zou ook al een gesprek hebben gehad met Rick Hoogendorp, die bij Wolfsburg niet op een basisplaats kan rekenen. Van der Pol weer: "Ik heb niet gesproken met Ricky Hoogendorp".

stadion

De bouw van het nieuwe stadion vordert gestaag. Onlangs werd het hoogste punt bereikt. Komende zomer moet het stadion, dat op een strategisch uitstekend plaatst ligt, gereed zijn. De ligging moet het ook interessant maken voor een eventuele "naamgever". ADO Den Haag mikt wat dat betreft op een multinational, zo liet met vaak vanuit het Zuiderpark weten, wat het moet veel geld opleveren.


Het nieuwe stadion in aanbouw

In de wandelgang valt te beluisteren, dat er contacten zouden zijn met Shell aangaande naamsvermelding. Hoe reageert Piet van der Pol op die naam? Hij: "Daar kan ik niets op zeggen". Maar klopt het of zijn het slechts geruchten? Van der Pol weer: "Nogmaals daar kan ik niets op zeggen".

hoofdtrainer

Een ander punt, dat de afgelopen periode regelmatig in de media aan de orde is geweest, is de vacante positie van de hoofdtrainer. Na het vertrek van Frans Adelaar, heeft Lex Schoenmaker het roer overgenomen. Maar gaat 'Haagse Lex' ook daadwerkelijk het seizoen afmaken? "Daar zijn wij nog niet uit", laat van der Pol weten, "wij proberen de best mogelijke invulling eraan te geven en bekijken het nog".

Lex Schoenmaker zou graag met Willem van Hanegem de klus voor de rest van het seizoen willen klaren, hoe reageert de algemeen directeur daarop? Van der Pol weer: "Weet ik echt niet, nogmaals wij zijn er nog niet uit en gaan het verder nog bekijken".

Na de problemen met de aanhangers van Midden-Noord, die het speelveld betraden tijdens de wedstrijd tegen Vitesse, waardoor scheidsrechter Bossen het duel moest staken, heeft hoofdsponsor DSW bepaald, dat de naam van de zorgverzekeraar van het shirt moest worden gehaald. ADO Den Haag praat na de feestdagen verder met DSW. Van der Pol: "Daar gaan wij inderdaad over praten na 1 januari en dan gaat het om de periode voor de rest van het seizoen om te kijken of de naam DSW terug kan keren op het shirt".

aanklager

ADO Den Haag kreeg afgelopen week van de aanklager betaald voetbal het voorstel van de strafmaat naar aanleiding van het staken van het duel tegen Vitesse te horen. ADO Den haag moet een competitieduel in het Zuiderpark aantreden zonder publiek. Gaat de club akkoord met het voorstel of niet? "Daar zijn wij nog niet uit", weet Piet van der Pol, "maar wij hebben nog de tijd tot komende donderdag om een beslissing te nemen".


Piet van der Pol: 'Na 1 januari weer praten met DSW'

Dan is er nog een vacature na het tussentijdse vertrek van Rob Baan als technisch directeur (die inmiddels alweer een nieuwe functie heeft aanvaard bij de Australische Voetbalbond). Hoe wordt die functie opgevuld? Er zijn geluiden, dat de hoofd scouting, oud-speler Peter Hofstede, in beeld zou zijn om als een 'soort technisch manager' te gaan fungeren.

Ook hier kan Van der Pol nog geen concreet antwoord verstrekken: "Wij gaan eerst intern kijken of wij deze functie door een van onze eigen mensen kunnen laten invullen. Daarbij zou Peter Hofstede eventueel een kandidaat kunnen zijn".