Datum plaatsing: 16-12-2006 23:35:00

Eerste winst in 15 jaar op Willem II: 2-1

ADO Den haag heeft haar derde wedstrijd dit seizoen weten te winnen. In het Zuiderpark was de thuisclub te sterk voor de bezoekers uit Tilburg. 15 jaar nadat ADO (ok, toen  FC) voor het laatst drie (ok, toen nog twee) punten haalde , zagen 6600 mensen ADO aan het langste eind trekken. Toen waren de punten voldoende voor handhaving in de eredvisie. Zover is het nu nog niet, maar de punten waren heel hard nodig in de strijd tegen degradatie.

ADO begon met Elia en Kolk op de flanken en Mols in het midden. Elia betaalde het vertrouwen direct terug en schoot in de 8e minuut knap en hard in na slap verdedigen van de Willem II verdediging. In de twintigste minuut was het al 2-0. Ook Kolk schoot  onberispelijk in.

Een ongekende weelde voor ADO Den Haag. In zo'n belangrijke wedstrijd na 20 minuten al op 2-0. De Tilburgers werden zoek gespeeld en ADO kreeg  nog kansen op meer. Willem II stelde er weinig tegenover. Alleen Keenan kreeg een kans en die miste, dus er was weinig aan de hand.

In de tweede helft kwam Willem II met nieuw elan uit de kleedkamer. Kargbo schoot al in de 53e minuut in en daarna werd het billenknijpen. De jonge haagse goalie Zwinkels blijft het verbazend goed doen. Wedstrijd na wedstrijd haalt hij een dikke voldoende en ook deze wedstrijd zorgde hij ervoor dat de punten in Den Haag bleven. In de laatste twinitg minuten kreeg ADO middels de ingevallen Mark de Vries nog enkele enorme kansen, maar meer zat er niet in. En zo heeft  Sexie Lexie na 4 wedstrijden al meer punten binnengehaald dan Adelaar in de 16 wedstrijden daarvoor.

We gaan niet azijnpissen nu. De drie punten zijn immers binnen. Toch blijft de verdediging erg kwetsbaar ogen als de tegenstander druk zet. En ook Vreven speelde een heel ongelukkige wedstijd.  De volgende finale is tegen NAC, uit in Breda. Wederom een hele zware wedstrijd.....De laatste keer dat we daar wonnen in de Eredivisie was in 1973. Toen wonnen we voor 8.000 toeschouwers met 2-1 met doelpunten van Augustsson en een penalty van Aadje Mansveld.

ADO DEN HAAG    - WILLEM II     2-1 (2-0)