Datum plaatsing: 10-12-2006 13:50:00

Scheidsrechter helpt Feyenoord aan winst: 3-1

ADO Den Haag kon vanmiddag niet stunten in de Kuip. ADOis al een paar jaar een angstgegner voor de Rotterdammers, maar dit jaar kon het deze status niet waarmaken.

ADO speelde prima mee tot de 54e minuut. In twee minuten wisten de Rotterdammers twee keer te scoren en het duel op slot te gooien.

Lex Schoenmaker stelde dezelfde 11 spelers op als vorige week tegen NEC, dus ook met de bekritiseerde Saavedra. Deze speelde overigens een redelijke partij. Zoals gezegd speelde ADO goed mee tegen Feyenoord. De eerste kans van de wedstrijd was zelfs voor de hagenezen. Uit een counter schoot Kolk snoeihard op de lat. Feyenoord liet zich niet onbetuigd en kreeg met name in de persoon van Danny Buijs een paar goede mogelijkheden. Robert Zwinkels speelde echter een prima partij en bewijst wekelijks dat ADO niet op zoek hoeft naar een ervaren kracht in het doel.

Vlak voor rust werd het nog even spannend. Eerst scoorde ADO bijna uit een vrije trap van Knopper  en vlak daarna zorgde een reflex van Zwinkels dat de rust met 0-0 gehaald werd.

In de tweede helft kon ADO het niet meer bijbenen. De aanvallen en het balbezit verminderde snel en het werd wachten op een goal. Die viel ook, maar er zal wel over nagepraat worden. Hofs schoot de bal over Zwinkels heen en Knopper kopte de bal uit het doel. Zelfs na vele herhalingen viel niet te zeggen of de bal volledig over de lijn was geweest, maar de lijnrechter zag het blijkbaar direct waarop scheidsrechter Blom een goal gaf voor Feyenoord. Twee minuten later besliste Feyenoord het duel. Kolkka gaf een prachtige voorzet op de Guzman die hem net zo prachtig inkopte: 2-0.

In de 84e minuut gaf Blom nog een penalty voor een overtreding die Tininho buiten het strafschop gebied inzette. Zwinkels pakte de bal nog bijna, maar Charisteas scoorde dan toch zijn eerste goal in de Kuip. Vlak voor tijd scoorde Kolk de eretreffer .  Het is flauw om teveel op de arbitrage te praten, maar laten we zeggen dat scheidsrechter Blom een aantal zeer dubieuze beslissingen nam die allemaal in het nadeel van ADO uitvielen.

Eindbalans:  nul punten en maar weer opladen voor de wedstrijd tegen Willem II aanstaande zaterdag in het Zuiderpark.

FEYENOORD - ADO DEN HAAG 3 - 1 (0-0)