Datum plaatsing: 25-10-2006 22:15:00

Geen afgang, maar ook geen punten tegen Ajax 2-0

Met Lex Schoenmaker op de bank en de geschorste Frans Adelaar op de tribune was woensdagavond de koploper uit eredivisie de tegenstander van ADO Den Haag.  In de vorige editie wist ADO in de slotminuten een sensationeel gelijkspel te bewerkstelligen.

De eerste helft speelde ADO redelijk aanvallend en kreeg twee grote kansen. Maar zowel Schwiebbe als Bakkati wisten het net helaas niet te vinden. Nadat er in de 28e minuut uit de F-side een redelijke vuurwerkbom het veld op was gegooid, waarop eigenlijk scheidsrechter Wegereef de wedstrijd had moeten staken, wist Ajax uit de tegenaanval de 1-0 te scoren. Twee minuten later maakte  Sneijder het tweede doelpunt voor Ajax.

De tweede helft wist Den Haag de schade beperkt te houden. Vooral de jongelingen Schwiebbe en Kum wisten respectievelijk op het middenveld en in de verdediging Sneijder en Huntelaar in bedwang te houden. Den Haag kreeg ook nog enkele kansen via Bodde en Elia, maar helaas misten zij het geluk dat de tegenstander zo vaak heeft. Feit blijft dat dit soort wedstrijden in principe verloren ' mogen'  worden, alhoewel we natuurlijk allemaal liever hebben dat de bal er een keertje in gaat en Den Haag de broodnodige punten weet binnen te halen.

Wie weet zit de komende wedstrijden  het geluk Den Haag eindelijk een keertje mee en pakt Den Haag wel de punten die het zo hard nodig heeft!